Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 28 листопада

День на Закарпатті був насиченим на події.

28 листопада почався великий Різдвяний піст, котрий триватиме 40 днів, аж до недвечора Різдва включно. Саме тому цей піст має одну із назв – Чотиридесятниця.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Інша ж назва – Пилипівка, або ж Филипівка (Филипів піст), тому що він починається через день після  дня пам’яті святого апостола Филипа.

Ужгородський ясен Масарика насправді не є ясеном Масарика

Про це розповіли газеті «Наш Ужгород» одразу двоє науковців, зазначивши, що з метою покращення туристичної привабливості міста, часом екскурсоводи створюють міфи, які не можна ні підтвердити, ні спростувати.

За весь період епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу з моменту реєстрації першого випадку інфікування ВІЛ в Закарпатській області офіційно зареєстровано 981 особа з вперше в житті встановленим діагнозом ВІЛ-інфекції, в т.ч. дітей, народжених ВІЛ-інфікованими жінками, – 203, 333 особам в області встановлено діагноз СНІД.

Експерт вважає, що з початку року найбільше виросла заробітна плата в Закарпатській області. Директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко переконує, що 9,7% закарпатців вважають ситуацію з заробітними платами в області стабільною, що також є одним із найвищих показників серед усіх регіонів.

Закарпатський дід вибирав дружину за порадою мами, має вулик-монастир та за 15 років об’їхав 76 країн. Юрій Куцин історію свого життя розповідає, як анекдот чи веселу байку. Якби не фотографії та привезені з далеких країв сувеніри, то було б важко повірити, що цей звичайний на вигляд дідусь із гірського села свого часу за 15 років об’їхав 76 країн і, навіть, був колись частиною радянської розвідки

Злочинців на Закарпатті більше не буде: Ямбо та Алмаз скоро вийдуть на полювання. Цими днями закарпатські поліціанти отримали подарунок від запорізького розплідника «Олександрівська знать». Двоє милих цуценят тепер живуть у Кінологічному центрі Головного управління Національної поліції в Закарпатській області. Ямбо та Алмаза через місяць передадуть на виховання поліцейським.

На Закарпатті з’являться дороги для тварин? На закарпатських автомобільних шляхах можуть з’явитися спеціальні переходи для диких тварин.Перші коридори для тварин побудують на дорогах Міклош (Угорщина) – Кошіце (Словаччина) – Ужгород (Україна), Тиргу Муреш – Ясси (Румунія) та автошляху Бескиди (Чехія – Словаччина).

Які психологічні проблеми найчастіше виникають в ужгородських дітей.Про це ми поговорили з є заступником голови ГО «Асоціація арт-терапевтів Закарпаття», практикуючим психологом, автором та ведучою тренінгів особистого розвитку, організатором та тренерем ряду проектів із саморозвитку Яною РЕГОЮ.

З 2018 року в усіх багатоквартирних будинках повинні стояти будинкові лічильники на воду і тепло.  Таке нововведення, на думку експертів, призведе до того, що українцям доведеться платити за комуналку сусідів.

zakarpatpost.net