Майданівська громада вирішила розпочинати процес створення  об’єднаної громади

У селі Майдан на Міжгірщині відбулося анонсоване напередодні громадське обговорення з приводу створення об’єднаної територіальної громади.
Про всі нюанси об’єднання громад учасникам зборів розповідав радник Закарпатського Центру місцевого самоврядування Володимир Феськов.

Присутніх на зборах, а це були сільський голова, працівники сільради, депутати, сільська інтелігенція, священик, інші мешканці Майдану, насамперед цікавило, які переваги дасть людям об’єднання, що буде зі станом медицини та освіти, як громада працюватиме без райдержадміністрацій та облдержадміністрації та інше.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Слід зауважити, що після того, як Міжгірські сільські голови близько місяця тому побували в Тячівській та Вільховецькій ОТГ під час візиту, організованого Закарпатським ЦРМС, та на власні очі побачили, що дає реформа, їхнє ставлення до об’єднаних територіальних громад суттєво змінилося в позитивний бік.

Тож і за підсумками громадського обговорення у Майдані їхні учасники схвалили створення ОТГ. Наступний крок – за сільською радою Майдана. Депутати повинні підтримати ініціативу по створенню об’єднаної громади та надіслати пропозиції про об’єднання до сільрад, з якими Майдан хоче створити громаду. Попередньо, до майбутньої Майданської ОТГ повинні війти 7 сільрад, в які входить 11 сіл.

zakarpatpost.net