На Закарпатті працівникам бюджетної сфери заборгували більше 110 мільйонів гривень

На Закарпатті склалася невтішна ситуація з питання виплат заробітних плат працівникам бюджетної сфери. Мова йде про техперсонал шкіл та працівників позашкільної ланки.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

«На сьогодні в окремих місцевих бюджетах Воловецького, Міжгірського та Хустського районів не виплачено заробітну плату працівникам дошкільних та загальноосвітніх (крім педагогічних) навчальних закладів ще за вересень місяць.

За жовтень не виплачено або виплачено не у повному обсязі заробітну плату зазначеній категорії працівників також у Великоберезнянському, Іршавському та Тячівському районах. З листопада така проблема виникне і в деяких інших районах області. Напружена ситуація із виплатою заробітної плати і працівникам галузі охорони здоров’я. Зокрема, за жовтень не виплачено заробітну плату у Воловецькому та Міжгірському районах, а за листопад, через відсутність призначень, не буде виплачено у Великоберезнянському, Іршавському та Перечинському районах», – повідомлила прес-секретар облради Вікторія Сенгетовська.

За її словами, у ході першого пленарного засідання 9-ої сесії обласної ради депутатський корпус звертатиметься до уряду України щодо цієї критичної ситуації.

Попередньо сесія має відбутися у четвер, 30 листопада.

«Для забезпечення виплати зарплати з нарахуваннями працівникам бюджетної сфери до кінця цього року необхідно 110 млн 577,9 тис. грн. Додаткові ресурси у місцевих бюджетів на сьогодні вичерпані, і до кінця року вишукати такі кошти неможливо. Найбільш гостра проблема у гірських та малочисельних районах області», – наголошує речниця голови облради.

zakarpatpost.net