Чим закінчився мітинг лісників під Закарпатською ОДА

Сьогодні вранці лісники краю мітингували під стінами Закарпатської ОДА. Вони виступили проти реалізації стратегії лісового господарства, нещодавно схваленої урядом, яка, на їхню думку, суперечить децентралізаційним реформам в країні.

Отже, питання розглянули на сесії облради.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Про це повідомила прес-служба Закарпатської обласної ради.

«Очільник облради інформував про звернення громадськості краю, зокрема Обкому профспілки працівників лісового господарства, громадської спілки «Асоціація деревообробників та лісозаготівельників Закарпаття», голів Іршавської райради і РДА, щодо недопущення реалізації Стратегії реформування лісового господарства, схваленої Кабміном 15 листопада п.р. З цього приводу перед депутатським корпусом виступив голова обкому профспілки працівників лісового господарства Валерій Федурця, який наголосив, що реформування, схвалене урядом, вводиться без попереднього обговорення на місцях та без врахування пропозицій працівників лісового господарства. Відтак, свої зауваження висловили Олександр Ледида, Михайло Мотильчак та Василь Губаль.

Наголошувалося, що справедливе занепокоєння викликає передача повноважень щодо управління лісами та ведення лісового господарства з місцевого на центральний рівень і що це суперечить децентралізаційним реформам. Відтак, у ході засідання депутати підтримали пропозицію, щодо включення до порядку денного сесії питання «Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо питань реформування та подальшого розвитку лісового господарства»,- йдеться  у повідомленні.

Нагадаємо, що лісники Заакарпаття часто самі порушують закон, проводять вирубки та вбивають червонокнижних тварин. Крімтого, працівники лісовогогосподарстванещодавно напали на журналістів та перешкоджали їхній професійній діяльності.

zakarpatpost.net