Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 30 листопада

Останній день осені на Закарпатті пройшов досить напружено.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Під Закарпатською ОДА мітингували лісники. Влада їх підтримала. Москаль вийшов поговорити з ними, а Рівіс інформував депутатів про звернення громадськості краю, зокрема Обкому профспілки працівників лісового господарства, громадської спілки «Асоціація деревообробників та лісозаготівельників Закарпаття», голів Іршавської райради і РДА, щодо недопущення реалізації Стратегії реформування лісового господарства, схваленої Кабміном 15 листопада п.р.

З цього приводу перед депутатським корпусом виступив голова обкому профспілки працівників лісового господарства Валерій Федурця, який наголосив, що реформування, схвалене урядом, вводиться без попереднього обговорення на місцях та без врахування пропозицій працівників лісового господарства.

Філармонія, аеропорт та коледж культури мають нових керівників. Так, більшістю голосів обранців було звільнено директора Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Ужгород» Євгенія Гапоненка.

На наступний рік на ремонт доріг в Україні заплановано 44 млрд грн. Про контроль якості ремонту шляхів та джерела фінансування в інтерв’ю “Громадському” розповів в.о. голови Укравтодору Славомір Новак. Закарпаття у списку немає.

У обласних ЗМІ з’явилася інформація про те, що мешканець Чопа завітав у гості до мукачівки.  Після розпивання алкогольних напоїв, за словами жінки, її гість на ім’я Микола захотів зайнятись із нею любощами. Вдітак ще й побив її та вирвав із вух сережки.

На Закарпатті замерз ужгородець. Тіло чоловіка знайшли місцеві мешканці посеред дороги за 300 метрів від останнього будинку в селі Зарічево на Перечинщині.

Зараз від кордону до міста Мукачево вже є євроколія. Поки вона використовується тільки для вантажних перевезень. Від цієї колії власне до вокзалу метрів триста. Нова ідея (мова зараз про перший етап) – побудувати тут пасажирську платформу для поїздів євроколії. За сприятливих обставин це можна зробити вже в наступному році. Потяги звідси підуть насамперед в Угорщину (Захонь, Будапешт), потім до Словаччини (Кошице, Братиславу), до Румунії (Сату-Маре).

У селі Вучкове, що на Закарпатті, облаштовано зону відпочинку біля єдиного в Україні гейзера мінеральної води, щоб зберегти джерело.

zakarpatpost.net