Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 1 грудня

Перший день на Закарпатті був досить насиченим на події і холодним.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Питання лекцій за участі  саєнтологів у Мукачеві останнім часом набуло широкого розголосу. Редакція газети «НЕДІЛЯ» ще місяць тому підготувала публікацію на цю тему. Однак матеріал чекав свого часу, поки ми шукали більше відповідей на ряд запитань, які ставили перед нами батьки.

13-річний школяр з Мукачева, хворий на гемофілію, здійснив свою давню мрію – зустрівся зі знаменитим палеонтологом, професором Чиказького університету Полом Серено.

Додому з Америки батько і син Закутні (обидва Андрії) поверталися через Київ і по дорозі заїхали до нас в редакцію. Вони були сповнені вражень, але трохи втомилися від перельоту і зміни часового поясу.

Наближається Різдво, а до нього закарпатці готуються по-особливому. Після посту на зимові свята столи рясніють м’ясними стравами. І одним із основних є сальтисон, або як називають наші краяни,  шойт.

Ужгородці   полюбляють не лише гучно святкувати радість одруження вдома, але й окремі з них відправляються  ставати на рушничок щастя, чи ж то хоча б у весільну подорож – за моря-океани… Найбільшою популярністю серед ужгородців є пристрасна Італія. Не менше до снаги нашим молодятам і романтична Венеція, пише газета «Наш Ужгород».

На вулиці Легоцького біля ТЦ «Токіо» червоний «Ауді» здійснив наїзд одразу на два припарковані автомобілі – чорне «Рено» і білий «Форд». На місці події поліцейські побачили двох чоловіків, які йшли в напрямку «Токіо».

Хустщину трясе від освітніх скандалів. Наразі мова йде про Данилово. Там почалася реорганізація НВК.За словами правозахисника Віталія Грегора у селі є діючий та повноцінний навчально-виховний комплекс, що складається із школи I-III ступенів та садочку, відкритий у 2016 році. Заклад забезпечує належне навчання близько 200 діток.

Із наближенням зими фрукти почали традиційно дорожчати, особливо тропічні. Більшість із них зросли у вартості  поки що несуттєво – на 2-5 гривень. Отже, за скільки можна придбати головні вітамінні продукти на головному ринку  Ужгорода  – на площі Корятовича.

Укрзалізниця нещодавно вирішила  скасувала два найпопулярніші потяги «Ужгород – Київ». Отже, згідно з новим графіком, з 10 грудня, потяг сполученням «Львів-Солотвино» курсуватиме й надалі. Відправлення здійснюватиметься  із Солотвина щоденно о 17.46, прибуття до Львова о 5.55, відправлення зі Львова щоденно о 20.40, прибуття до Солотвина о 9.08.

До правоохоронців звернувся 24-річний таксист і повідомив, що в нього з автомобіля зникло майже тисяча гривень та радіостанція«Kenwood».

Як повідомили газеті «Наш Ужгород» у Закарпатській поліції, за словами заявника, інцидент трапився близько опівночі на вулиці Льва Толстого.

За весь період епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу з моменту реєстрації першого випадку інфікування ВІЛ в Закарпатській області офіційно зареєстровано 981 особа з вперше в житті встановленим діагнозом ВІЛ-інфекції, в т.ч. дітей, народжених ВІЛ-інфікованими жінками, – 203, 333 особам в області встановлено діагноз СНІД. Більшість – приховують свій стан, аби не наражати себе на хвилю непорозуміння з боку суспільства.

zakarpatpost.net