Студентський смердючий старезний потяг «Львів-Солотвино» не відмінять, але й не замінять на сучасніший

Укрзалізниця нещодавно вирішила  скасувала два найпопулярніші потяги «Ужгород – Київ».

У довідковому бюро Ужгородського вокзалу повідомили, що справді два найпопулярніші потяги: №№13 і 99 сполученням «Ужгород – Київ» курсувати не будуть.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Замість них запустять  новий щоденний потяг №45 «Ужгород – Лисичанськ», що вирушатиме з початкової станції о 19:50, відтак до Львова прибуватиме о 01:40, до столиці ж – об 11:46. Загальна тривалість поїздки до кінцевого пункту займе цілих 30 годин.

Вирішили скасувати й потяг № 601 сполученням «Солотвино – Львів», натомість призначити потяг № 13 сполученням «Солотвино – Київ», тобто, запровадити щоденне залізничне сполучення області  зі столицею через Хуст (раніше поїзд їздив почерез добу).

Через Закарпаття поїдуть фури з Росії у Європу. КАРТА

Оскільки при формуванні «Укрзалізницею» нового графіка руху не було враховано потреб пасажирів, депутати обласної ради звернулися   до Міністерства інфраструктури та «Укрзалізниці» з проханням не скасовувати діючі потяги до Києва та Львова, призначити щоденне курсування потягів сполученням «Ужгород – Київ», а також здійснити коригування розкладу руху потягу «Ужгород – Лисичанськ» із врахуванням потреби прибуття до столиці в ранкові годині.

Отже, згідно з новим графіком, з 10 грудня, потяг сполученням «Львів-Солотвино» курсуватиме й надалі. Відправлення здійснюватиметься  із Солотвина щоденно о 17.46, прибуття до Львова о 5.55, відправлення зі Львова щоденно о 20.40, прибуття до Солотвина о 9.08. Водночас із трьох «київських» потягів, котрі сполучали Закарпаття безпосередньо зі столицею та прибували туди у ранковий час, залишається лише №81/82.

zakarpatpost.net