Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 2 грудня

День на Закарпатті пройшов спокійно і цікаво.

Стало відомо, якою буде в наступному році вартість хліба.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

“Очікується, що вартість хлібобулочних виробів протягом наступного року виросте на 20-26%”, – повідомив голова Асоціації фермерів Іван Томич.Він додав, що з початку 2018 року буханка хліба вагою 600 г коштуватиме 15 грн.

Ті, хто опинився на вулиці і не мають даху над головою зазвичай у суспільства викликають або співчуття або осуд.

За даними Ужгородського міського територіального центру соціального обслуговування, від початку відкриття центру у 2016 році, у закладі побував 101 безпритульний. Їм було видано посвідчення про взяття на облік, 49 отримали дозвіл на реєстрацію місця проживання за адресою Сектору, місце проживання зареєстрували 37 осіб, знято з обліку та закрито 41 особову справу, послугу нічного перебування отримали 40 безхатченків, 24 особи покращили своє матеріальне та соціальне становище.

Закарпатська журналістка вирішили зробити дослідження, як в Одесі перевіряють зір лікарі-світила.

Індекс м’ясного холодцю за рік виріс на 41%. Про це заявив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. До розрахунку він взяв всі компоненти цієї страви, за винятком лаврового листа, солі та перцю. Отже, за словами пана Олексія, ціна на ці продукти мало впливає на загальну картину.

У рамках робочого візиту в Ужгороді та Берегові побував Міністр закордонних справ Павло Клімкін. Він зустрівся із місцевою владою, освітянами й угорською громадою. Міністр поділився враженнями про школи для нацменшин і підкреслив, що вчителів там ніхто звільняти не буде. Загалом про Закарпаття у Клімкіна склалося цікаве враження. За його словами, тут особливий клімат, адже поруч – чотири європейські держави.

Як з’явився ужгородський БАМ та як закарпатці пізнавали широкий світ. Про це розповідає історик та письменник.

Як живеться закарпатським вівчарям? На Хустщині два роки тому було понад 70 вівчарів, зараз не набирається вже навіть півсотні. Відтак, у цьому регіоні їм вирішили допомогти імениті сировари та еко-виробники – тут створили “Асоціацію вівчарів Хустщини”. Від вівчарів забирають сир, роблять із нього якісну бринзу та продають її за ринковою ціною, а не за безцінь, як у місцевих селах.

zakarpatpost.net