В Ужгороді допомогли більше сотні безхатькам

Ті, хто опинився на вулиці і не мають даху над головою зазвичай у суспільства викликають або співчуття або осуд.

Часто це люди – які опустилися на соціальне дно дні через алкоголь. Але не завжди. Інколи причиною стає  ситуація в родинах, втрата засобів заробітку, кредити, відчай. У кожного за плечима своя історія.

За даними Ужгородського міського територіального центру соціального обслуговування, від початку відкриття центру у 2016 році, у закладі побував 101 безпритульний. Їм було видано посвідчення про взяття на облік, 49 отримали дозвіл на реєстрацію місця проживання за адресою Сектору, місце проживання зареєстрували 37 осіб, знято з обліку та закрито 41 особову справу, послугу нічного перебування отримали 40 безхатченків, 24 особи покращили своє матеріальне та соціальне становище.

Сектор почав діяти за сесійним рішенням Ужгородської міської ради, що проходила торік у березні, за адресою: Ужгород, вул. Грибоєдова, 20В. Тоді це був Сектор обліку бездомних осіб (без права проживання).

У листопаді 2016-го рішенням сесії провели реорганізацію у Сектор обліку та нічного перебування бездомних осіб. У закладі збільшили штат – до 6 працівників, забезпечили матеріально-технічну базу для якісного надання соціальних послуг безхатькам, зокрема, працює електричне опалення, є санвузол, душова кімната, – повідомляють в Ужгородській міській раді.

zakarpatpost.net