Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 4 грудня

День на Закарпатті нині був холодним і багатим на  опади. Ліквідовували наслідки і вчорашньої негоди.  

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Протягом цієї ночі на Закарпатті вирував снігопад. Внаслідок інтенсивних снігопадів було знеструмлено 30 населених пунктів Закарпаття. Крім того, було ускладнено  рух на Абранському перевалі. За інформацією прес-служби Закарпатської ОДА, цілу ніч працювала снігоочисна та буксирувальна техніка. Перевал наразі розблоковано.

В Ужгороді активно створюють ОСББ. ЖЕКи нарешті відійшли минуле. Містяни хочуть суттєвих  та реальних змін, аби їхнє житло було і гарним, і затишним. Протягом останніх років  власники квартир у багатоповерхівках почали активно об’єднуватись і ремонтувати житло. Так, у 2015 році  було  створено 23 об’єднання, 2016 році – 160, за 8 місяців 2017 року – 31 і зараз у місті нараховується 323 ОСББ.

Учора в Ужгороді випав перший сніг. Сніжило і цілу ніч. Зараз він потроху почав танути. Хоч місто і прибирали, все одно місцями пройти складно. Аби не намочити ніг, потрібні гумові чоботи.

Попри негоду, яка вирує на Закарпатті вже другу добу, у області стартував туристичний сезон.

У мережі оприлюднено засніжений Синевир. Краєвиди дійсно вражають. Опади там досі не припиняються і сніговий шар місцями сягає 30 сантиметрів.

У Закарпатській області на КПП Нижні Ворота біля села Воловецьке через снігопад застрягли близько 500 автомобілів. За словами очевидців, в’їзд і виїзд в область повністю заблокований. На самому пункті пропуску стоять кілька сотень фур, мікроавтобуси і легкові автомобілі.

Ужгородці часто нарікають, що місто забруднюють приїжджі та туристи, хоча їх і мізерна кількість на відміну від, скажімо, Львова чи Києва.  Проте у спальних районах ніхто крім самих місцевих мешканців не викидає власний непотріб. При цьому сміттєві контейнери встановлено у всіх частинах міста, централізоване вивезення налагоджено.

Як зазначив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, пперше за 2 роки гречка коштує дешевше 20грн. За його словами, протягом листопаду зростання спостерігалося на 14 найменувань товарів із 23, що підлягають державному моніторингу.

Як повідомила завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського обласного лабораторного центру МОЗ України Вікторія Тимчик минулого тижня інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРІ в області становив 260,39 на 100 тисяч населення, що нижче епідемічного порогу на 26%.

Обурені ужгородці  б’ють на сполох. В Ужгороді у районі Шахти вже другий тиждень нищать здорові дерева. Крім того, спеціальним маркуванням позначено стовбури багатьох насаджень, тож що чекає їх у майбутньому – відомо всім. Тим не менше, лісівники повідомили, що вирубка є цілковито законною. За їхніми словами, буцімто проводиться вона у рамках вибірково-санітарної вирубки і що при цьому видаленню підлягають лише небезпечні дерева та сухостій.

До правоохоронців зателефонувала адміністратор закладу і повідомила про пограбування. Інцидент трапився вчора вдень. 11-річний хлопчик зайшов у магазин побутової хімії у Виноградові і вкрав іграшки. Машинок дитина собі набрала аж на 700 гривень.

Щороку у пологових будинках держави понад 600 новонароджених поповнюють ряди відмовних. Якою ж є їхня доля після пологових будинків? Як правило, малюки, від яких відцуралися найрідніші люди, опиняються у дитячих відділеннях лікарень, де про них турбуються чужі жінки… а не власні матері. Лише в листопаді цього року в Ужгороді таким чином залишилися без рідних двоє малюків.

zakarpatpost.net