Дізнайтеся, як захистити банківську картку від шахраїв. Поради експерта

Служба безпеки розсекретила групу зловмисників, які шляхом шахрайства викрали понад 10 млн грн з більш, ніж 1,5 тис. банківських карток.

За даними СБУ, шахраї використовували шкідливе програмне забезпечення для зараження та злому систем фінустанов. Таким чином, отримували можливість несанкціонованого доступу до банківських даних, пише “Апостроф“.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Експерти стверджують, що українські банки відповідально ставляться до захисту банківських даних своїх клієнтів.

У прес-службі ПриватБанку розповіли, що запустили спеціальну систему з метою попередження потенційних загроз. Вона автоматично блокує підозрілі операції.

“Шахрайство, яке проводиться з клієнтами, їх картами і рахунками, часто не призводить до реальної втрати коштів. Всі перекази та оплати, які ми робимо, страхуються з боку Visa/Mastercard. Важливо пам’ятати, що існує можливість повернути гроші протягом 180 днів”, – зауважив аналітик Максим Пархоменко.

Щоб уберегти себе від шахрайських дій, експерти радять не зберігати на картах з активованими інтернет-платіжками великі суми грошей.

До популярного виду шахрайства також відносять розсилку SMS-повідомлень. Найчастіше повідомлення надсилаються навмання.

У банках застерігають, що не варто телефонувати за номером, що вказаний у сумнівних повідомленнях. Натомість краще зв’язатися з контакт-центром для уточнення інформації.

zakarpatpost.net