Якою буде сьогодні, 5 грудня, погода на Закарпатті. Що навіщують пташині гнізда?

Сьогодні на Закарпатті знову сніжитиме, але трохи потепліє.

В Ужгороді вночі буде мінус 2, удень – 12 тепла. Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий сніг.

У Мукачеві вночі буде -2, удень – +2. Нічний дрібний сніг закінчиться ще до приходу ранку. День пройде без опадів, а ввечері знову очікується сніг.

У Хусті та Іршаві – вночі буде -2, удень – +1. Уночі піде сніг, який вранці послабшає. Удень на деякий час він припиниться, а ввечері може піти знову.

У Волівці – 4 морозу уночі і  2 вдень із позначкою мінус. Нічний сніг продовжуватиме йти вранці. У другій половині дня він на деякий час припиниться, а ввечері розпочнеться знову.

У Сваляві вночі до 3 морозу, вдень – 0 градусів. Вночі та вранці очікується дрібний сніг. Ввечері він може розпочатися знову та буде йти сильніше.

У Тячеві нічна температура становитиме 3 градуси, денна –  0. Сніг буде йти вночі та вранці. Вдень на деякий час опади припиняться, а ввечері можуть розпочатися знову, проте з меньшою інтенсивністю.

У Перечині – вночі 2 морозу, удень – 2 тепла. Вночі та вранці очікується дрібний сніг. Ввечері він може розпочатися знову та буде йти сильніше.

У Берегові – вночі -2, удень – 3 тепла.  Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Ввечері очікується дрібний сніг.

У Виноградові – -2 вночі, удень – 2 градуси із позначкою плюс. Сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Нічний дрібний сніг закінчиться ще до приходу ранку. День пройде без опадів, а ввечері дрібний сніг розпочнеться знову.

У Міжгір’ї – уночі – 4, вдень – до 2 морозу. Протягом усього дня очікується сніг. Після обіду він повинен піти на спад, проте до вечора знову посилиться.

У Рахові буде уночі -6 вдень температура підніметься до мінус 5 градусів. Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Протягом усього дня очікується сніг.

5 грудня вшановується пам’ять святого Прокопія. Для цього дня в народі існувало багато приказок, і пов’язані вони були зі становленням санного шляху: “Прокіп снігом ступає — дорогу копає”, “Прийшов Прокіп — розрив замет”, “Прокіп дорогу прокопає, а Катерина (7 грудня) закатає”. Цього дня заглядали у пташині гнізда: якщо в них багато пуху, сухої трави і соломи — пернаті відчувають холодну зиму.