ТОП-5 неймовірних зимових розваг. Блог мандрівника

У Норвегії катаються на лижах за їздовою собакою, у Франції — за конем. На що тільки не підуть люди, аби розважитися в холодну пору.

Чим ми займаємося взимку? Якщо пощастить зі снігом, ліпимо снігову бабу у дворі. Межа мрій – лижі в Буковелі. Але зазвичай всі просто залишаються вдома. А в цей час хтось катається на брилах льоду або летить на каяку сніжними схилами.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

1. Скіджорінг

Традиційна норвезька розвага, яка дослівно перекладається як «тягнути лижі». Гонщик пересувається вільною траєкторією за допомогою собак. Є й більш екстремальний вид скіджорінгу – наїзник управляє конем, а людина ззаду входить у віражі. У Франції пішли далі: лижник самостійно управляє конем без допомоги наїзника.

2. Гонки в котлах

Wok racing – змагання, де конкуренти сідають в китайський казанок з опуклим дном і з’їжджають вниз крутими крижаними доріжками на великій швидкості. Цю розвагу винайшли німці, а потім вона перекочувала в сусідні країни.

Якщо у вас немає китайського казанка, не турбуйтеся – деякі «умільці» використовують звичайні кухонні миски. Майстри «вока» щозими беруть участь в чемпіонатах світу в Інсбруку (Австрія).

Джерело: ididnthavemyglasseson.com

3. Катання на брилах льоду

У країнах, де люди сумують за снігом, знайшли рішення проблеми: заїзди на льодяних кубах.

Формула веселощів проста: вам знадобиться який-небудь трав’янистий пагорб, великі крижані блоки і друзі (щоб посміятися з вас). Потім сідайте на куб і з’їжджайте з гори.

4. Зведення іглу

У Канаді теж є своєрідні розваги. Сім’я збирається разом, щоб побудувати в парку традиційне північне житло – іглу. Справляються із завданням навіть новачки, які подивились керівництво на YouТube.

5. Каякінг на снігу

Не новий і вже досить популярний спорт. Для того щоб сплавитися на каяку сніжними схилами, не обов’язково їхати в Альпи. Це можна зробити бюджетно в Карпатах. Деякі беруть навіть надувні човни для різноманітності.

Влаштувати собі незабутні канікули – не таке складне завдання. Якщо не виходить поїхати в угорську баню або в Карпати на лижі, завжди є альтернатива, пише НВ. Головне – отримувати задоволення від відпочинку і завжди пробувати щось нове.

zakarpatpost.net