Якою буде сьогодні, 7 грудня, погода на Закарпатті. Що навіщує Катерина?

Сьогодні на Закарпатті сніжити буде менше сніжитиме.

В Ужгороді вночі буде 1, удень – 2 тепла. Сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Без опадів.

У Мукачеві вночі буде 0, удень – +1. Ранковий дрібний дощ зі снігом закінчиться ближче до середини дня. Більше опадів не очікується.

У Хусті та Іршаві – вночі буде 0, удень – +1. Вранці продовжиться нічний дрібний сніг, але ближче до середини дня він повинен закінчитися.

У Волівці – 2 морозу уночі і  0 вдень. Вранці продовжиться нічний сніг, але ближче до середини дня він повинен закінчитися.

У Сваляві вночі до 1 морозу, вдень – 0 градусів. Вночі йтиме дрібний сніг, який посилиться вранці, але до середини дня він повинен припинитися.

У Тячеві нічна температура становитиме 2 градуси, денна –  1 із позначкою плюс. Дрібний сніг розпочнеться ще до світанку, але до середини дня повинен припинитися.

У Перечині – вночі 1, удень – 2 тепла. Вранці продовжиться нічний дрібний сніг, але ближче до середини дня він повинен закінчитися.

У Берегові – вночі 0, удень – 2 тепла. День буде хмарним. Без опадів.

У Виноградові – 1 вночі, удень – 2 градуси із позначкою плюс. Протягом усього дня погода буде похмурою. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі – 2, вдень – до 1 морозу. Вранці очікується сніг. Після обіду він послабшає, але буде продовжувати йти до пізнього вечора.

У Рахові буде уночі -4 вдень температура підніметься до мінус 3 градусів. Вдень на деякий час опади припиняться, а ввечері можуть розпочатися знову, проте з меншою інтенсивністю.

7 грудня відзначається день святої Катерини. Катерина вважається покровителькою шлюбу і наречених, тому в народі її ще називають Жонодавицею. Цього дня влаштовувалися народні гуляння, катання на санках з гірок — санниці. У народі говорили: “Молода зима з гір на санках катається”; “З Катерини зима дойме не миттям, так катанням, не голодом, так холодом”. Ясна погода на Катерину вказує на морозну зиму.