АНОНС. Як закарпатка готує традиційну японську страву

Ужгород заполонила Японія – сакури, японський ресторан, суші…

Саме традиційна страва цієї країни зараз досить популярна в нашому краї.

Обкладинка свіжого номера газети «Наш Ужгород»

Зазвичай закарпатці суші куштують у спеціальних закладах, а вдома їдять добре знайомі місцеві наїдки – голубці, квасолю, токан, картоплю, курячий бульйон. Але не всі. Еліна Овсепян два роки тому навчилася готувати суші і зараз у її кулінарному доробку широкий асортимент різновидів страви, яку виготовляє як під замовлення знайомим, так для власної родини і навіть дає майстер-класи бажаючим опанувати східне кулінарне мистецтво.

Молода жінка почала експериментувати під час перебування у декретній відпустці. Зараз її Арсену вже п’ять років, він уважно стежить за всім, що відбувається на кухні.

«Вперше спробувала зробити суші в Києві. Я тоді гостювала у двоюрідної сестри, – каже ужгородка. – І вона запропонувала допомогти. Я спробувала. Вийшло гарно, а головне – смачно. Сам творчий процес нагадував мені якісь магічні дії. Я ніби чаклувала над продуктами. А найбільше сподобалося фантазувати і прикрашати роли. Загалом те, що роблю, мені дуже подобається. Вдячна чоловікові, який, коли готую, займається сином», – ділиться думками Еліна.

Арсен суші не любить. Але він залюбки спостерігає за тим, що робить його мама.

«Синові більше до смаку солодощі. Заради нього я почала робити смачний домашній сир «Філадельфія» – зі сметани та йогурту. Його, до речі, також навчила мене готувати двоюрідна сестра Євгенія», – зізнається жінка.

За фахом Еліна – туризмознавець, закінчила факультет менеджменту туризму, але до кулінарії мала хист із дитинства.

Як навчилася ужгородка готувати стільки видів японської страви? Як потрапили до нас суші? Скільки коштує подібне задоволення в інших країнах?

Про це та інше – у свіжому номері газети «Наш Ужгород».

Купуйте новий номер у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

zakarpatpost.net