Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 8 грудня

Останній робочий день тижня на Закарпатті пройшов відносно спокійно.

Закарпаття продовжує судомити через новий закон про освіту. Проте цього разу йдеться не про мову і не про нацменшини. Згідно з законом, такого поняття, як навчально-виробничі комбінати в перспективі в Україні більше не буде.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Утім саме НВК стало яблуком роздору на Хустщині. Днями райдержадміністрація прийняла рішення про реорганізацію навчально-виробничого комбінату шляхом роз’єднання і функціонування в подальшому окремо школи і дитсадка в Данилові.

До 15 та 10 років ув’язнення засудили 20-річного виноградівця та  43-літнього мешканця міста Мукачево. Поліція довела, що чоловіки спланували розбійний напад та вбили 67-річну мешканку села Ключарки Мукачівського району. Про це повідомляє Закарпатська поліція.

У протистоянні України та Угорщини настав “час Х”. У п’ятницю Венеціанська комісія (ВК) ухвалить і не пізніше понеділка оприлюднить рішення про те, чи відповідають європейським нормам мовні положення закону “Про освіту”.

У листопаді Інтернет облетіла новина про бабусю, що випрошує милостиню в  Києві на Хрещатику, а на Закарпатті має триповерховий будинок.

«Паралізована» аферистка, кажуть, наразі збирає подачки від ужгородців, оскільки у столиці її викрили.

Жінка, яку сфотографував журналіст газети «Наш Ужгород» також уже викликала зацікавленість серед  містян. Пошкодувавши стареньку, їй хотіли допомогти, але на контакт вона йти не хоче і від розмов ухиляється.

Учорашнє перекриття міжнародної траси «Київ – Чоп» у Воловецькому районі викликане прорахунками Уряду при прийнятті бюджету на 2017 рік. Заборгованість по зарплатах бюджетникам (у першу чергу працівникам освітньої та медичної галузі) виникла по всій Україні, однак особливо критична ситуація в дотаційних областях, однією з яких є Закарпатська.

В Ужгороді чимало екзотичних рослин. І це – не тільки сакури. Традиційним для столиці Закарпаття вже став і бамбук. Він у нас найбільш відомий, як дерево, з якого роблять вудки. Хоча насправді бамбук – трава, яка за своєю структурою та походженням мало чим відрізняється від… звичайної газонної травички. Журналісту газети «Наш Ужгород» вдалося знайти бамбук біля будинку на вулиці Тихого, 19 та на Другетів.

zakarpatpost.net