Альо, гараж? На зупинках в Ужгороді з’явиться Wi-Fi

Ужгородські зупинки модернізуються. Наразі електронними табло обладнано вже зупинки на проспекті Свободи – площі Кирила і Мефодія та на Минайській.

На Корятовича також проходить монтаж нового обладнання.

На електронному табло видно, яка маршрутка коли повинна під’їхати. Пасажири кажуть, що це зручніше, ніж було раніше.

«Я бачу, скільки чекати на маршрутку, через скільки хвилин вона повинна бути на зупинці, – каже газеті «Наш Ужгород» місцева пенсіонерка Юлія Вайдулич. – Проте чи дотримуватимуться водії графіка – це вже інше питання».

Водії маршруток кажуть, що завжди приїжджають вчасно, а табло невдовзі мають з’явитися на всіх зупинках.

Ужгородці ж через постійні конфлікти з перевізниками  досить зневірені в тому, що затримок не буде, тим більше, що в місті часто бувають затори, багато вулиць зараз ремонтують, а частині з них – чималі ями. Проте новаціям радіють всі, особливо молодь, яка чекає на безкоштовний Wi-Fi та порти для підзарядки телефонів.

Також на зупинках обіцяють встановити кнопки тривожного виклику, аби пасажири у разі потреби могли повідомити поліцію про правопорушення. У мерії кажуть, що роботи завершать до нового року, а на сучасні ноу-хау з місцевого бюджету не витрачено ні копійки. Втілюється проект у життя завдяки інвестору, який щоб повернути витрачені кошти, продаватиме рекламну площу, яка у вигляді сітілайтів є біля всіх зупинок. Єдине, на що використано фінанси з Ужгородської скарбниці – це підведення Інтернету та електропроводки до зупинок.

zakarpatpost.net