Скоро Різдво. Закарпатська гурка

Сьогодні у нас в гостях газета «Домашня кулінарія». У ній ви можете знайти найцікавіші рецепти закарпатської  кухні та страви інших народів світу – традиційні та авторські, знайомі та маловідомі.

Рецепти з фотографіями, багато цінних порад, рекомендації експертів та багато іншого – на 32-х кольорових сторінках унікального щомісячного видання «Домашня кулінарія».

Будьте королевою кухні, готуйте разом із нами та дивуйте близьких своїми талантами!

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ» у Facebook

Рецепт від господині delissimo.

Найцікавіші рецепти у газеті «Домашня кулінарія»

Що ж, перейду до істинно закарпатського рецепту, яким може похвалитися будь-яка господиня в нашому краї. Варіацій гурки просто тисяча. Її готують з різних субпродуктів, з чи без додаванням крові, з рисом, гречкою чи пшоном. Моя бабуся , частіше за все , робить або легеневу гурку або кров’янку. Це просто Must Have на нашому столі, коли ми щось святкуємо . Цей рецепт, який я сьогодні вам пропоную, взятий з книги «Закарпатські народні страви», моя бабуся робить її так само, але на око, я ж вам хочу подати всі інгредієнти в грамах. Згодом я викладу ще цікаві варіанти гурки, ну а зараз – КРОВ’ЯНКА.

На 1 кг гурки:
Свіжа кров 460 гр (свиняча)
Цибуля -77 гр (обирайте солодку)
Сало свіже 100 гр
Рис – 154 гр
Сіль – 13 гр (але кількість залежить від вашого смаку )
Чорний молотий перець
Вода – 280 гр
Свиняча кишкова оболонка – 60-70 см
Я ще в фарш додаю трохи цукру, смак стає дуже збалансований

Варимо кров до готовності.
Сала треба нарізати шматками і підсмажити (до напівготовності) і порізану на кубики цибулю(дрібно), ще трохи смажити . Рис гарно промити і відварити, він має бути розсипчастим.
Шкварки перемішати з відвареною кров’ю, перемолоти і змішують з рисом. Посолити та поперчити , якщо треба додати цукор. Звичайно тут можна імпровізувати і додавати різні спеції, але не переборщіть. Можна спробувати покласти паприку.
Кишкову оболонку наповнюють фаршем і перев’язують на 6-7 см довжину , формуючи ковбаски. Гурку варять приблизно 10-15 хв. Слідкуйте щоб не потріскалася, для цього не потрібно її туго перев’язувати і довго варити.
Ми гурку підсмажуємо на смальці перед подачею. Смачного вам 🙂

Купуйте газету «Домашня кулінарія» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті! Передплатний індекс: 68339

zakarpatpost.net