Закарпатці в Європу почали їздити менше? Черги на закордонні паспорти зменшуються

З початку року 176 тисяч закарпатців стали власниками біометричних закордонних паспортів. Це на 70 тисяч більше, ніж минулого року. Основним чинником зростання кількості бажаючих отримати біометричний документ стало запровадження безвізового режиму з країнами ЄС. Лише за перші три «безвізові» місяці до міграційної служби Закарпаття звернулося понад 28 тисяч краян.

Наразі ажіотаж спадає. У багатьох територіальних підрозділах подати документи на біометричний закордонний паспорт можна впродовж дня.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Це, зокрема, у Воловецькому , Свалявському, Великоберезнянському, Рахівському, Ужгородському, Мукачівському райвідділах.  Вартість біометричного паспорта громадянина України для виїзду за кордон у регламентному режимі складає 557 грн. 32 коп., у випадку прискореного виготовлення документа – 810 грн. 32 коп.

Разом з тим, на сьогодні триває затримка з видачею біопаспортів. Тому Головне управління ДМС України в області звертається до краян із проханням не планувати закордонних подорожей на зимові свята , не маючи на руках діючого закордонного паспорта. У січні 2018 року заплановано запуск на поліграфкомбінаті «Україна» додаткової лінії персоналізації документів. Це дозволить поступово повернутися до планової видачі закордонних паспортів.

Ольга Поштак, головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ ГУДМС України в Закарпатській області

zakarpatpost.net