Вибрали з тридцяти. Хустщина має туристичний бренд

Цими днями Хустської районної ради одноголосно затвердила туристичний бренд (логотип та гасло) Хустщини.

 >>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Відтак район офіційно отримав логотип, авторські права на який перейшли до громади району, і який буде використовуватися як туристична символіка на сувенірній продукції – футболках, кепках, чашках, ручках, пакетах.

Цьому передувала кропітка робота комісії з підготовки та проведення конкурсу на кращий туристичний бренд (логотип та гасло) Хустського району. На заключному засіданні після жвавого обговорення 30-ти ескізних пропозицій, комісія одноголосно обрала фіналістів та переможця, які отримали призи.

Отже, третє місце розділили: Мирослав Калинич, Ірина Дзюбюк та Ярослава Мячин.

Друге місце зайняли роботи Ангеліни Ілик та Тетяни Грички.

А переможцем конкурсу став Юрій Майор.

«Саме ці роботи найбільше відповідали основними вимогам до створення логотипу та гасла, викладеним в Положенні про проведення конкурсу: унікальність та лаконічність; поєднання та відображення природного, рекреаційного та історико-культурного потенціалу туристичної Хустщини, – розповів газеті «Наш Хуст» завідувач сектором туризму Хустської РДА Валерій Янюк.

Слід зазначити, що туристичний бренд – це одна з граней ідентичності регіону. Важливо розуміти: бренд – це не дизайн, бренд – це сенс, стратегія і послідовні дії. Туристичне позиціювання має давати туристам вагому причину приїхати саме на Хустщину.