Москаль: «Можете по мені хоч катком їздити, але моїх дітей не чіпайте»

Хто здійснював наїзди на дітей Москаля

Про наїзди на дочку та зятя  голова Закарпатсьокої ОДА заявив час інтерв’ю виданню lb.ua.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

На запитання журналіста про свою нелюбов до Балоги пояснив, що він перейшов червону лінію, зачепив доньку і зятя.

-Після того, як я вийшов з «Нашої України» Ющенка, почав займатися адвокатською практикою. Зокрема, став захисником Юрія Луценка. Тоді депутатам дозволяли поєднувати роботу в парламенті з адвокатською діяльністю. Кажуть, що за Ющенка не було переслідування… Луценка тоді підозрювали у справах про присвоєння військових звань працівникам міліції, нагородження окремих осіб іменними пістолетами МВС та ін. І в суді я представляв його інтереси.

Потім Наливайченко, Пукшин (займався юридичними питаннями в Ющенка), Дурдинець, Балога і Гелетей (на той час був заступником голови АП щодо роботи з правоохоронними органами) зібралися і вирішили, мовляв, Москаля треба посадити. З мене могли взяти хіба костюм і «топанки» (черевики, як кажуть на Закарпатті). Але вони активно шукали компромат на мене і на моїх дітей.

СБУ почала розслідувати справу за фактом нецільового використання котельні в одному із військових містечок, де поселили тимчасових біженців. Одне було в Волинській, друге – в Чернігівській області. Я тоді очолював Державний комітет у справах національності і міграції (у 2002 році – LB.ua). І, власне, йшла осінь, а в містечку в Чернігівській області залишались люди. І ми вирішили провести газ і облаштувати там котельню. Але фінансування не вистачало. І тоді ми підписали угоду з людьми, котрі там проживали, згідно з якою вони зобов’язувались оплачувати газ, воду і опалення. А ми брали на себе завершення робіт з облаштування котельні. І з подачі Балоги СБУ в Чернігівській області порушило кримінальну справу щодо роботи котельні не за призначенням. Але ж хіба я міг дозволити залишити людей без тепла?

Заступником Генпрокурора тоді був Віктор Пшонка. Він курував роботу з правоохоронними органами, в тому числі СБУ. Я йому подзвонив і розповів про ситуацію. Пшонка витребував справу і в нього була серйозна розмова з представниками СБУ. Після цього справу закрили.

Щодо дочки і зятя, то вони тоді жили в Чернівцях. Це був 2007 рік. Дочка працювала в філії бюро Інтерполу, її чоловік займався туристичним бізнесом. Перерили все і знайшли розходження в площі землі, яка належала зятеві, у 30-40 сантиметрів. Очевидно технічна помилка була допущена під час оформлення.

Я подав шість судових позовів до СБУ, які стосувались порушення справи проти мене і моїх дітей. І виграв усі справи.

-Тобто вас захистив Пшонка?

-Так. Можете запитати в нього про ту ситуацію.

-Ворожнеча з Балогою зародилась саме в той період?

Так. Він почав з’ясовувати відносини не зі мною, а з моїми дітьми. Існує неписане правило в політиці: не чіпати дітей. Можна по мені хоч катком проходитися, але їх не зачіпати. Це сьогодні пішла мода порушувати справи, критикувати чи показувати на загальний розсуд дітей політиків. Цим займаються низького морального рівня люди.

Після тієї ситуації я не соромлюсь жодних висловлювань (щодо Балоги – LB.ua). Ніякого примирення бути не може.

zakarpatpost.net