Вчительку, через яку втопилася дитина на Перечинщині, судитимуть

На Закарпатті оголосили про підозру вчительці з м. Біла Церква Київської області, що недогледіла за своїм учнем у плавальному басейні на одній з баз відпочинку.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Про це пише Народна Правда.

Влітку поточного року педагог разом зі своїми учнями поїхала відпочивати до села Лушмори Перечинського району Закарпатської області, де вчитель неналежним чином виконувала свої обов’язки. Це призвело до загибелі у басейні 12-річного хлопця.

Судово-медична експертиза встановила, що дитина померла від заповнення дихальних шляхів водою.

Вчительку підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 137 КК України, тобто неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей, що карається обмеженням волі на строк до чотирьох років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Нагадаємо, хлопчик приїхав на Закарпаття в складі туристичної групи у складі 27 дітей та 3 вихователів. Свідки пояснили, що в метушні не одразу побачили, що потерпілий потребує допомоги. До часу приїзду медиків дитина померла.

Кримінальне провадження було розпочато за ч.2 п. 2 ст. 115 ККУ (умисне вбивство малолітньої дитини), яке карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі.

zakarpatpost.net