Повінь в Ужгороді: як це було

Водяна стихія наробила багато лиха на Закарпатті. Внаслідок сильних опадів на території Закарпатської області постраждали 983 дворогосподарства, відбулось підтоплення у 9 районах краю, було відселено майже 200 людей, 5 сіл залишився без світла, бурхливі води річок залили 8 ділянок автомобільних доріг загальною протяжністю 2 тис. 100 м, частково пошкоджено 2 мостові переправи місцевого значення, а також затоплено 2405 га сільгоспугідь.

В Ужгороді найбільше постраждали від паводку мешканці Радванки. Підтопило кілька ромських будинків на вулиці Гранітній. У оселях рівень води сягав більше 5 сантиметрів.  Крім того, рятувальникам довелося відкачувати воду в підвальному приміщенні на вулиці Штефана.

Уж також частково залив Боздоський парк, Ботанічний сад, студентський табір відпочинку «Скалка»  автодорогу Ужгород-Оріховиця, розлився вздовж набережних, у районі Філармонії вода майже «дійшла» до сходів.

Підрозділами У ДСНС здійснено 13 виїздів по відкачуванню води, зафіксовано перелив через дорогу Ужгород-Демечі між населеними пунктами Тисаагтелек – М.Геївці. Рух автотранспорту тимчасово було перекрито.

Загалом Ужгородський район велика вода більш-менш обійшла, було підтоплено  всього 30 підвальних приміщень.

zakarpatpost.net