Цього року понад 4,5 тис. дітей стали жертвами сексуального насильства

Діти стали частіше самі звертатися із заявами до поліції

З початку року в Україні зареєстровано понад 4300 кримінальних проваджень за заявами про сексуальне насильство щодо дітей. Про це повідомив заступник голови Нацполіції Костянтин Бушуєв.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

За його словами, йдеться про 4700 постраждалих дітей.

«Від дітей надійшло близько 1200 заяв. І це фактично 10 відсотків від загальної кількості повідомлень про насильство щодо дітей. Тобто діти самі ініціювали дзвінок. Ця динаміка має позитивну тенденцію. Якщо минулого року це було близько 6% від загальної кількості, то цього року вже 9%. Тобто діти стали частіше звертатися», – сказав Бушуєв.

Він уточнив, що 70% потерпілих дітей від сексуального насилля чи експлуатації є жертвами тих людей, які входять до їхнього кола довіри.

«1511 дітей стали жертвами тяжких та особливо тяжких злочинів, серед них – 73 вбивства та 164 факти зґвалтувань або насильницького задоволення статевої пристрасті неприродним шляхом», – повідомив Бушуєв.

Крім того, в середньому близько 25 дітей щодня йдуть з дому, додав представник поліції.

Водночас Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба зазначив, що сьогодні об’єктом сексуального злочину стають діти 10-12-річного віку, повідомляє Радіо Свобода.

18 листопада 2015 року було започатковано Європейський день захисту дітей від сексуального насильства та сексуальної експлуатації.