Чому закарпатські чиновники дезінформують Генпрокурора

Про це розповів під час інтерв’ю у прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» громадський активіст і правник, член Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України   Олександр ПЕРЕСОЛЯК.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Розповідаючи про візит Луценка до Ужгорода, він наголосив, що його дуже дезинформують, передусім у питанні кадрових призначень.

“Він не орієнтувався в ситуації в області. Плюс… його дії деколи межують із популізмом. Адже їхати в Тячів закривати шість закладів гральних автоматів, коли в Ужгороді їх 20 на одній вулиці, дивно.

Значить, була якась вказівка, домовленість, «допомога» конкурентів. Але в цілому він почув думку ужгородців і з приводу «Корони», і з кадрових питань, і щодо лісів, гральних автоматів. Як не намагалася прес-служба Закарпатської прокуратури не пропустити до Луценка деяких журналістів, цього зробити не вдалося. Якщо треба, ми поїдемо в Київ іще. Минулого разу до нас вийшла заступниця Генерального прокурора Анжела Стрижевсь-ка, яка відповідає за боротьбу з корупцією, і ми їй повідомили про всі факти кадрових призначень, а саме: про те, що екс-прокурора області після корупційних скандалів на третій день службової перевірки перевели на роботу в іншу область без закінчення результатів перевірки.

Ми не заспокоїмося й надалі і будемо це питання піднімати в юридичній і громадській площині. Так, подібні випадки одиничні, але мова йде про тих людей, які займають ТОП-посади, тому мовчати не можна. Хоча комусь здається, що ми діємо за чиїмись вказівками. Але це не так. Яке може бути замовлення, як ми можемо закрити очі на факт, коли, скажімо, відкриваємо декларацію якогось прокурора з зарплатою 300 тисяч, а в нього статків там вказано на мільйони гривень. Хочу зазначити, що ситуація в обласній прокуратурі дійсно змінилася на краще. І зараз наша задача – тримати під контролем ТОП-корупціонерів, які перейшли на роботу з Закарпаття в інші області та навести порядок в Ужгородській місцевій прокуратурі.

Там 100 наших незакінчених кримінальних проваджень, справи щодо «дерибану» землі, замінованих сесій у міськраді, зелених зон Ужгорода, в т.ч. на Богдана Хмельницького, «Кірпічці», площі Петефі та багато інших. На жаль, у чиновників немає страху перед прокуратурою. Вони знають, що їх прикриють”, -наголосив активіст.

zakarpatpost.net