На Тячівщині аномалія. Річка змінила русло і потекла городами людей

Цієї зими паводок наробив лиха у Закарпатській області: в окремих річках рівень води перевищив історичний максимум 2001 року, а одна ріка навіть змінила напрям течії.

Так, у Тячівському районі Закарпаття унаслідок паводка підтоплено 138 дворогосподарств, зруйновано дерев’яний автомобільний міст у с. Красна, але найбільше шкоди – у Вонігові, зазначив начальник Тячівського районного відділу УДСНС України в Закарпатській області Михайло Горбан, передає УНІАН.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

У цьому населеному пункті, за його словами, річка Теребля під час повені минулого року зруйнувала близько 150 метрів дамби, яка захищала цей населений пункт. А після того, як рівні води у річці знизилися, все вщухло, про дамбу забули, додав Горбан. А зараз вода просто увірвалася у розрив, розмила ще близько 200 метрів і просто зробила собі нове русло.

“І тепер, якщо їхати на Тячево, у Вонігові можна побачити, як річка тече по новому руслу – по городах людей. Загалом підтоплено 110 дворогосподарств. І біда в тому, що зараз поки ніхто й нічого не може зробити. Засідала районна комісія ТЕБ та НС і дійшли думки, що поки вода не спаде, нічого так і не вдасться вчинити. Щойно рівень води знизиться – тоді водники із застосуванням спецтехніки “відбиватимуть” річку брустером”, – розповів начальник Тячівського районного відділу УДСНС України в Закарпатській області.

zakarpatpost.net