Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 20 грудня

День за Закарпатті прошов спокійно. Після паводку область засипало снігом.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Напередодні Нового року прокинулися саламандри. Зазвичай у такий період вони впадають у сплячку Проте в Городилові, що на Хустщині, хвостаті вирішили прогулятися.

Їх сфотографував місцевий мешканець Володимир Гуц. Добре відомий як підкорювач плазунів.

Цими днями колектив Hudaki Village Band презентував нову відеороботу на пісню “Рекіти”. Це лише перша частина більшої відео роботи, знятої під керівництвом київської режисерки, відомої, поміж інших робіт, також зйомками відео кліпів для ONUKA, Panivalkova, BRUTTO – Анни Бурячкової.

На Закарпаття нарешті надійшли кошти з Резервного фонду Державного бюджету для проведення аварійно-відновлювальних робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що склалася 17 – 18 вересня в Рахівському, Тячівському та Мукачівському районах.

Цієї зими паводок наробив лиха у Закарпатській області: в окремих річках рівень води перевищив історичний максимум 2001 року, а одна ріка навіть змінила напрям течії. Так, у Тячівському районі Закарпаття унаслідок паводка підтоплено 138 дворогосподарств, зруйновано дерев’яний автомобільний міст у с. Красна, але найбільше шкоди – у Вонігові, зазначив начальник Тячівського районного відділу УДСНС України в Закарпатській області Михайло Горбан.

Передноворічний нічний Ужгород зачаровує. Зараз увімкнено святкову ілюмінацію, гірляндами сяють ялинки. Підсвічені мости та фасади  і романтичні набережні додають місту духу свята. Вітрини магазинів  багаті різдвяною атрибутикою. У сутінках вони теж здаються казковими.

Традиційний передноворічний концерт представили учні Ужгородської дитячої музичної школи ім. П.І. Чайковського. До святкування долучились як учні, так і викладачі, які продемонстрували прекрасне володіння музичними інструментами та подарували естетичну насолоду всім присутнім.

Закарпатський Морозко зізнався, чому не любить свій День народження. Про це у прес-центрі Закарпатської газети «НЕДІЛЯ» під час наших «Недільних бесід» газеті «Наш Ужгород» розповів ужгородський Миколай, Сайта Клаус та Дід Мороз  Петро РЕНЖИН.

Перед святами закарпатці прагнуть потішити близьких та друзів не лише живими чотирилапими подарунками, але й сувенірами. Вибір собачок зараз дійсно дуже широкий. Ціни також. Стартують вони від 15 гривень за крихітного  гіпсового домашнього улюбленця. Верхня межа – і 1500, і навіть 8-10 тисяч. Є між сувенірами і справжні гіганти.

У Закарпатській області наступного року будуть ремонтувати траси міжнародного значення Київ – Чоп М-06 та Соломоново – Яноші М-25. Основну увагу наступного року планується приділити в Закарпатській області дорозі М-06 на ділянках від Ужгорода в сторону Мукачева та від перевалу – до Сваляви.