Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 21 грудня

День на Закарпатті минув досить спокійно. Відбулися дві сесії –  Ужгородської міської та Закарпатської обласної рад.

Після скандалу з заступником Ужгородського міського голови Іштваном Цапом щодо хабаря на початку цього року, він досі так і не приступив до виконання обов’язків та не повернувся на роботу, хоча формально його ніхто не звільняв.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Отже, на сесії міської ради поступила пропозиція скоротити обійману ним посаду. Однак за відповідне рішення проголосувало всього 11 депутатів.

На чергову сесію міськради ужгородці прийшли цілою колоною. Казали, будуть відстоювати зелені зони. Звернення на підтримку підготував також народний депутат України Роберт Горват. Ще на початку зібрання міський голова просив громаду не хвилюватися, запевняючи, що й він особисто, і депутати проти забудови.

Українські» мандарини дорожчі за польські на 15%, тобто на 3,9грн за кілограм. Вартість складає 30грн. та 26,1грн. за кілограм відповідно. Лимони “по-українськи” вище в ціні на 14%, ніж лимони “по-польськи”. Ціна в нашій країні – 45грн. за кг., а в сусідів – 39,4грн. за кіло. Поляки купують лимони на 5,6грн. дешевше. Тільки банани в Польщі на 6% дорожчі, а саме 30,9грн. проти 29грн. за кілограм. Про це заявив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Поліція з‘ясовує обставини наїзду на пішохода неподалік села Верхній Коропець. Водій зник з місця події. За фактом аварії розпочато слідство, наразі поліція вживає заходів щодо встановлення особи водія, який скоїв смертельну ДТП – в області оголошено план «Перехоплення».

Напередодні новорічних свят актуальним стає питання подарунків для близьких та друзів. Скільки ж витрачають українці коштів на “сюрприз під ялинку”, RegioNews зясувало за допомогою інтернет-опитування, в якому взяло участь понад 1000 користувачів сайту з різних регіонів країни.

У Мукачеві зацвіла сакура. Це унікальне дерево, про який уже писав zakarpatpost.net, можна вважати закарпатським ексклюзивом. Але помітити його можуть тільки ті, для кого прекрасне важливіше за буденні суєти.

В Ужгороді продають ялинки. Коштує приблизно метрова ялинка від 80 гривень, ялиця – від 100. Маленьку саморобну ялинку із живої хвої можна придбати за 75-100 гривень. За найпопулярніші 1,5-2 метрові просять 200-300 гривень. Має значення, щоправда, не лише висота, але й пухнастість гілок. Найбільше дерев у столиці Закарпаття з Великоберезнянського та Міжгірського районів, є навіть зі Львівщини.

Мешканка села Красна Тячівського району 1946 р.н. впала з містка в сільський потічок та загинула. Уже через півгодини, о 14.30 місцеві знайли та витягли з води тіло нещасної. Причина смерті встановлюється.