Скільки грошей готові закарпатці витратити на новорічно-різдвяні подарунки

Напередодні новорічних свят актуальним стає питання подарунків для близьких та друзів.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Напередодні новорічних свят актуальним стає питання подарунків для близьких та друзів. Скільки ж витрачають українці коштів на “сюрприз під ялинку”, RegioNews зясувало за допомогою інтернет-опитування, в якому взяло участь понад 1000 користувачів сайту з різних регіонів країни.


Опитування показало, що частіше серед українців можна зустріти тих, хто витрачає на новорічні та різдвяні подарунки до 200 грн. Серед респондентів таких виявилося 37%, пише ubr.ua.

Трохи менше, 27% читачів, витрачають від 500 до 1000 грн. Не так багато українців здатні витратити на подарунки більше 1000 грн. Серед респондентів таких виявилось 15%. Найменша кількість громадян, 11% учасників опитування, витрачає на святкові подарунки суму в розмірі 200-500 грн. І лише 10% респондентів взагалі не замислюються над тим, скільки коштів іде на передноворічні подарунки.

Таким чином, більшість українців витрачають 17% коштів від загального прожиткового мінімуму (1134 грн станом на 1 грудня 2012 року) саме на новорічні подарунки. У зіставленні з офіційною середньою заробітною платою українця, яка наразі не перевищує 3110 грн, на “подарункові витрати” припадає від 6% до 32%.