Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 22 грудня

День на Закарпатті минув спокійно.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Ужгород продовжують активно підсвічувати. Вночі він стає просто казковим. Крім мостів, фасадів будинків та адміністративних установ, увімкнено ілюмінацію на Корзо та пішохідному мості. А, крім того, днями на опорах вуличного освітлення засяяв світлодіодний ажурний декор.

В Ужгороді передноворічне шоу: прикрасили ялинку-рекордсменку. Шоу почалося ще 27 березня, коли на площі Народної висадили новорічну ялинку. Місце вона знайшла між трояндами. Але справа не в цьому. Садив її голова ОДА з такими почестями, що фільмувати дійство приїхали центральні телеканали, ніби в Ужгороді висаджують цілий ліс.

Блакитну ялину привезли із розсадника Ужгородського лісгоспу й іще тоді, під час урочистої церемонії,  Москаль пообіцяв, що до Нового, 2018 року, її прикрасять. Слово він дотримав і на лісовій красуні справді цими днями з’явилися прикраси.

Якщо вину закарпатської директорки школи, що побила учня доведуть, їй загрожує до трьох років позбавлення волі. Директорка била школяра на очах інших шести третьокласників і класного керівника. Рідні Ярослава Пастушенка написали заяви у районне й обласне управління освіти, міністерство, поліцію, прокуратуру.

На Хустщині храми та монастирі, молитовні будинки все частіше потрапляють у поле зору крадіїв. На жаль, пограбування стають систематичними. Складається враження, що злодіями керує якесь злочинне угрупування, яке спеціалізується власне на церквах. Цими днями, напередодні свята Миколая в Хусті обчистили Петро-Павлівську церкву.

У 2017 році зимове сонцестояння припадає на 22 грудня. Із 18 годин 28 хвилин відбувається переломний момент: тривалість дня починає зростати, він стає довшим і світлішим.

Ужгород потрапив до ТОП-7 найкращих міст України, де варто провести Різдво.

До правоохоронців звернувся 33-річний мешканець обласного центру. Чоловік повідомив, що у під’їзді власного будинку його побили. Як повідомили газеті «Наш Ужгород» у відділі комунікації Закарпатської поліції, підозрюваного встановили швидко, та знайти його вдалося не одразу. Місцевим Кличком виявився 22-річний ужгородець. Як з’ясувалося, молодик раніше вже мав проблеми з законом.

Відмінять чи не відмінять трудові книжки закарпатцям? Про це у прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» розповіла начальник головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія ПЕНТЕК. За її словами, говорити про повну відміну поки що трохи зарано.