Відмінять чи не відмінять трудові книжки закарпатцям

Про це у прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» розповіла начальник головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія ПЕНТЕК.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

За її словами, говорити про повну відміну поки що трохи зарано.

“Наразі пенсії призначаються як за трудовими книжками (як я вже казала, трудовий стаж до 2004 року), так і за персоніфікованим обліком, – наголосила вона. – Але прийде час, коли пенсії дійсно призначатимуться тільки згідно з базою даних Пенсійного фонду, оскільки в ній відображений і стаж роботи, і заробітна плата.

Які свята чекають незабаром на закарпатців? Гентеші вже точать ножі

При призначенні пенсії важливо, яку зарплату платили людині і чи платив роботодавець за неї страхові внески. Адже на скількох роботах людина б не працювала (у тому числі за сумісництвом чи договором), при призначенні пенсії зарахується все. Ще раз наголошу: зараз у нас такі технічні можливості, що кожен має вільний доступ до інформації про себе. Більше того, скажу, що пенсійна система в Україні нині дійсно єдина, яка проводить дієві, реальні реформи. Нехай ми часом спотикаємось, але все одно реформуємось. До того ж у нас дійсно кваліфіковані професійні кадри”.

zakarpatpost.net