Якщо вину закарпатської директорки школи, що побила учня доведуть, їй загрожує до трьох років позбавлення волі

Директор школи побила третьокласника

— Ярик страшно кричав ночами. Я розбуджу — відмовчується. Лише тепер зрозуміла, чого ті кошмари сняться, — розповідає 64-річна Олена Гартінгер із села Верхня Грабівниця Воловецького району на Закарпатті. Її онука 8-річного Ярослава Пастушенка побила директор школи Наталія Сегедій, 41 рік.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Учитель покарала школяра за галас на перерві.

Автор: ФОТО надане Сергієм Гартінгером

Директор школи в селі Верхня Грабівниця Воловецького району Закарпаття Наталія Сегедій покарала учня за галас на перерві
Директор школи в селі Верхня Грабівниця Воловецького району Закарпаття Наталія Сегедій покарала учня за галас на перерві
Автор: ФОТО надане Сергієм Гартінгером
Ярослав Пастушенко з села Верхня Грабівниця Воловецького району Закарпаття не зізнався родичам, що його побила директор школи. Боявся, що вона покарає за це
Ярослав Пастушенко з села Верхня Грабівниця Воловецького району Закарпаття не зізнався родичам, що його побила директор школи. Боявся, що вона покарає за це

 

— На перерві Ярик грався з хлопцями, щось там кричали. Коли почався другий урок, директорка зайшла в клас і вдарила його в обличчя. Ярославу потемніло в очах. Сперся на парту, з носа потекла кров, — продовжує Олена Йосипівна. — Директорка вийшла, а класний керівник поклала Ярику на потилицю мокру ­ганчірку, в носа запхала тампона з вати й туалетного паперу. Тоді директорка повернулася. Відвела онука в куток і почала ­погрожувати. Сказала, як кому розкаже, то вона викличе міліцію і всіх його рідних заберуть.

Директорка била школяра на очах інших шести третьокласників і класного керівника.

— Увечері Ярик прийшов із тампоном у носі. Сказав, що кров просто ­потекла. Вночі кровотеча відновилася, — продовжує Олена Гартінгер. — Інші діти ще того ж дня розповіли про все батькам. А мені лише за півтора місяця сказала племінниця. Ми думаємо перевести Ярика в сусіднє село. Він гарно вчиться, староста класу. Я ходила до директорки, хотіла про все поговорити в спокійній обстановці. А вона почала кричати, що ми нічого не доведемо. Пізніше на батьківських зборах інші мами зізналися, що директорка не раз била їхніх дітей. Вони ­мовчки переводили дітей в інші школи. Тепер нас підтримують.

Рідні Ярослава Пастушенка написали заяви у районне й обласне управління освіти, міністерство, поліцію, прокуратуру.

— Пізно знімати побої та проводити судово-медичну експертизу. Вимагаємо хоча б ­службового розслідування. Поліцейські опитали класного керівника — вона підтвердила побиття. Інші батьки збирають підписи, аби замінили директора школи, — говорить адвокат потерпілих 34-річний Сергій Гартінгер.

Директор школи Наталія Сегедій пішла на лікарняний. На телефонні дзвінки відповідає її син Владислав. Пояснює, що в матері кашель, вона не може говорити, пише gazeta.ua.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження, розслідують факт неналежного виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей.

— Ця справа перебуває на контролі, — каже Олександр Братюк із Мукачівської міжрайонної прокуратури. — Якщо вину вчителя доведуть, їй загрожує до трьох років позбавлення волі.