Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 23 грудня

День на Закарпатті пройшов спокійно і передноворічно цікаво.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

В Ужгороді нарешті відкрився святковий ярмарок, де можна придбати різну сувенірну продукцію та скуштувати закарпатські страви.

Ужгородські волонтери відвідали три сиротинці. На сторінці спільноти її учасники прозвітували, що наразі вдалося зібрати чверть мільйона благодійних внесків (251 733 гривень), а грошей надалі продовжують поступати.

Трохи дивно,трохи не в сезон, але у столиці Закарпаття протягом місяця з’явилося 85 нових ялинок. Про це газеті «Наш Ужгород» повідомили в мерії. Дерева висадили на вулиці Перемоги від перехрестя з вулицею Чорновола до перехрестя з вулицею Легоцького. Ще десять 4-5-річних саджанців висадили біля «Беркута».

У минулому році ужгородці скаржилися на погане прибирання снігу. Як буде зараз?  Чи є якась нова техніка, чи справлятимуться комунальники з лопатами?

«Зараз ми придбали кілька одиниць нової снігоприбиральної техніки, що дасть змогу не допустити повторення подібних випадків. Крім того, провели зустрічі з військовими і вони, у разі потреби, готові нам допомогти. Сипучих матеріалів придбали вдосталь, техніку, людей також маємо», – розповів газеті «Наш Ужгород» Богдан Андріїв.

«Для угорців питання мови – дуже важливе. Наскільки мені відомо, усі зустрічі, переговори починаються саме з нього», – заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль під час інтерв’ю виданню  lb.ua. Він також розповів, що Міністерство освіти його не захотіло почути.

У селі Велика Добронь Ужгородського району під час сімейної сварки п’яний син завдав ножового поранення своєму батькові. Чоловік помер. Поліція затримала підозрюваного у вбивстві, розпочато слідство. В будинку правоохоронці виявили бездиханне тіло 55-річного чоловіка, який там проживав. На тілі потерпілого виявили ножове поранення в ділянці серця.

Благословенний Вифлеємський вогонь миру приїде до Ужгорода.

За традицією його передаватимуть пластуни. Цього разу передача вогню відбудеться у неділю об 11.30 у Кафедральному соборі.

Крім того, о 16.00 годині ми завітаємо з Вифлеємським вогнем до парафії Різдва Пресвятої Богородиці (мкр.Дравці).

На 91-му році життя відійшла у вічність монахиня Серафима (Дудаш).

23 грудня, в суботу 29-го тижня після П’ятидесятниці в день молитовної пам’яті святителя Іоасафа, єпископа Белгородського на 91-му році життя відійшла у вічність монахиня Серафима (Дудаш).

На набережній Незалежності в Ужгороді щоночі дискотека. Кілька лампочок постійно блимають. Складається дивовижне враження, що то вони навмисне мигають, як гірлянди, але насправді лампочки вигорають.

Перед наближенням Нового року в Ужгороді увімкнули святкову ілюмінацію та встановили нову.

Закарпатська газета «НЕДІЛЯ» виставила на своїй сторінці в мережі дивовижні фотографії нічної столиці Закарпаття.

У сунітках місто виглядає казково. Відчувається наближення зимових свят.