У неділю в Мукачеві попрощаються зі спочилою монахинею Серафимою

На 91-му році життя відійшла у вічність монахиня Серафима (Дудаш).

23 грудня, в суботу 29-го тижня після П’ятидесятниці в день молитовної пам’яті святителя Іоасафа, єпископа Белгородського на 91-му році життя відійшла у вічність монахиня Серафима (Дудаш).

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Спочила була монахинею Мукачівського Свято-Миколаївського монастиря. Через важку хворобу лежала прикутою до ліжка 51 рік. Матушка була відомою подвижницею благочестя в нашому краї та поза його межами. Вона смиренно несла свій молитовний подвиг на протязі всього свого життя. До неї приходили тисячі людей за порадою і втіхою, котрі силою благочестя, вона їм давала.

Чин похорону відбудеться 24 грудня в Мукачівському жіночому монастирі о 13-й годині. Відспівування покійної очолить архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор.

Зокрема, у співчутті з приводу смерті, владика Феодор зазначив: «Від себе особисто та Мукачівського Єпархіального управління висловлюю молитовні співчуття рідним та близьким померлої, які втратили свою молитвеницю. Молюся за упокій душі спочилої монахині Серафими. Мукачівська єпархія глибоко сумує з приводу смерті справжньої монахині та подвижниці благочестя Мукачівської єпархії.

Нехай Господь, упокоїть її душу в своєму Царстві. Закликаю всіх священнослужителів Мукачівської Православної єпархії Української Православної Церкви до посиленої молитви за новопредставлену».

 

zakarpatpost.net