П’яний ярмарок: «Якоє говіння! Позерайте, кулько м’яса та вина!»

Нарешті в Ужгороді відкрився новорічно-різдвяний ярмарок. Трохи з запізненням, адже райцентри вже щонайменше тиждень ярмаркують, але головне, що у столиці Закарпаття тепер святковий дух на кожному кроці.

До новорічної ілюмінації зараз додалися ще й дерев’яні будиночки на набережній Незалежності, у яких можна придбати різноманітну сувенірну продукцію та гастрономічні вироби.

Є серед краму і чай, й теплі зимові шкарпетки, і мед, і закарпатські крафотові соуси, і пряникові будиночки, і різдвяна атрибутика. Серед відвідувачів ярмарку є й справжні поціновувачі хендмейду, які приходять сюди вже далеко не перший рік, аби придбати унікальні авторські прикраси.

«У мене така традиція, що щороку перед Новим роком мушу на ялинку купити щось нове. Нехай хоча б одну кульку, або сніжинку», – каже газеті «Наш Ужгород» студентка Ольга. – Тепер шукаю собачку, символ 2018 року. Уже придбала сніговичка та віфлеємську зірку. Ціни помірні як за такий ексклюзив».

Чи не найбільше людей  усе ж чомусь не біля будиночків із тематичним крамом, а біля тих, де можна наїстися й випити.

М’ясо продають тут у всякому вигляді, тож як туристи, так і місцеві  куштують наїдки.

Питаємо чоловіка, що ласує шматком свинини, що йому найбільше сподобалося на ярмарку, каже, що їжа. Свіжина на нього запахла так, що він забув навіть про піст.

«Якоє говіня, кой тулько м’яса. Тай вино лем доброє продают», – зізнався він. – Завтра й кума приведу».

За словами самих же продавців, відвідувачів на ярмарку не дуже багато. Активність покупців поки що не надто висока, а ціни від минулого року майже залишились незмінними, продукція подорожчала приблизно всього на 10 відсотків.

Ярмарок триватиме до 10 січня.

zakarpatpost.net