Site icon zakarpatpost.net

Скільки коштує в Ужгороді “жива” ялинка в горщику

Зараз багато розмов точиться довкола того, встановлювати вдома живу чи штучну лісову красуню. Є свої прихильники й серед одних, й серед  інших.

Тим не менше, цьогоріч закарпатські лісгоспи встановили ліміти реалізації новорічних ялинок – передбачено заготівлю 26, 5 тис. новорічних дерев. Кажуть, що це на 9 тис. менше, ніж торік, проте все одно кількість вражаюча.

Якщо конкретніше,  то вирізано 23497 смерек та 3055 ялиць. Найбільше новорічних дерев заготовили у Воловецькому – 7000 ялинок та 5200 в Міжгірському держлісгоспах. Найменше – в Ужгородському, всього 50 зелених красунь.

Також у місті міськрадою відведено місця для їхнього продажу. І на ринках уже кілька днів, як торгують зеленим лісовим крамом.

Проте далеко некожному  до снаги велике дерево у квартирі.

Крихітні ялиноньки в горщиках продають за ціною від 65 до 120-150 гривень.

«Це зараз тренд сезону. Ялинки «на корені» купують як для себе, так і в подарунок, – каже продавчиня Ірина. – Деколи ми їх підфарбовуємо спреями для створення ефекту інею, але комусь до снаги натуральні. Такі дерева потім можна висадити. У кого немає городу – висаджує на газонах. Колись лісова красуня виросте і її можна буде прикрасити просто неба».

Утім дехто вважає, що краще вкласти гроші раз і найближчим часом не мати клопоту з пошуками символу Нового року. Тож штучні ялинки й надалі залишаються модними.

zakarpatpost.net

Exit mobile version