Як закарпатській родині хату будували, корову купували і бізнес відкривали

Учора закарпатці на телеканалі “Інтер” у четвертому, заключному випуску масштабного реаліті-шоу “Время строить” мали змогу побачити неймовірну історію добра і любові.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Героїня цієї програми – Ольга Біланін із Синевирської Поляни – занадто рано подорослішала: у 14 років вона стала мамою для двох молодших братиків і сестри.

Щоб прогодувати сім’ю, Олі доводилося після школи бігти на роботу. А ще – вести господарство, доглядати за малюками і ремонтувати будинок, що руйнується, йдеться на сайті Інтера.

Оля впоралася, тому що в її серці живе величезна любов, – вважає лідер команди проекту Оксана Марченко. – Вона смиренно прийняла на свої тендітні плечі все, що звалилося на неї. Можливо, до кінця не розуміючи всю складність ситуації у чотирнадцять років. Не кинула, не відмовилася, не звільнилася відразу від цього “тягаря” у вигляді трьох дітей. А взяла на себе відповідальність, як доросла. І зараз вона говорить: “Я ніколи не уявляла свого життя без них. Я без них – не можу”. Ось як треба любити!

Команда проекту “Время строить” вирушила у маленьке село на Закарпатті, щоб побудувати новий будинок для сім’ї Олі. “Такий шанс випадає нечасто. І ми дуже раді за цю родину. Вони сильно бідували. У старому будинку навіть води не було, щоб скупатися, випрати, Оля щовечора приносила по десять відер. А будинок стояв перекошений, просто на очах розвалювався, – розповідає односельчанка Вікторія. – Тепер вони нарешті будуть щасливі. Вони заслужили це“.

На допомогу команді проекту і будівельникам прийшли знайомі, сусіди і земляки Олі. Підтримати цю сім’ю приїхала співачка Ірина Білик.

Це люди, з яких можна і потрібно брати приклад, – говорить про героїв проекту Ірина. – Адже вони не скаржилися, не чекали допомоги – просто жили і творили добрі справи. І за це Бог їх винагородив. Кожна людина в житті повинна відчути чари. Завдяки проекту “Время строить” у житті сім’ї Олі сталося диво. І я щаслива за цих людей“.

Додамо, що родині не лише побудували будинок, але й оплатити на півроку вперед комунальні платежі, купили курей, свину, дві корови,а місцеві підприємці -здійснилизаповітну мрію Олі -зробили для неї сувенірну крамницю, де вона зможе продавати закарпатські атрибути туристам.

Відео – згодом.

zakarpatpost.net