Дивина! Чому Шуфрич хоче об’єднатися зі «Свободою» та «Самопоміччю»?

«Оппоблок» перестав бути опозицією до влади.

Про це заявив народний депутат Нестор Шуфрич в ефірі “Український формат” на каналі NewsOne, пише gazeta.ua.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

“Я абсолютно впевнений, що настав час для об’єднання опозиції. До опозиційним політичним силам я б відніс партію” За життя “, партію” Батьківщина “. В деякій мірі можна ще віднести” Свободу “, хоча я не симпатизую цій політичній силі, і” Самопоміч “.

На жаль, від” Опозиційного блоку “залишилося лише одна назва. Я розумію, що складно було витримати той план дій, який був заявлений в 2014 році, і відразу протистояти владі. Спрацював інстинкт самозбереження чи адміністративного, і фінансового тиску. Це до речі і було предмет м мого спору і дискусії в партії (в цьому році Нестор Шуфрич вийшов з “Оппоблока” і вступив в партію “За життя” – ред.). Як ми пам’ятаємо, і Вадим Рабинович, і Євген Мураєв, і Михайло Добкін, і я вийшли з партії. Формально ми ще входимо в одну фракцію, тому що такі вимоги Конституції, але я закликаю, в тому числі і людей, які називають себе політиками “Опозиційного блоку”, стати по-справжньому опозицією”, – говорить парламентарій.

Один з лідерів партії “За життя” пропонує українським політикам об’єднатися, щоб “зшити країну” і домогтися дострокових перевиборів.

“У 2014 році ми змогли об’єднати південно-східну опозицію. І це було на той момент дуже важливо. Сьогодні прийшов час об’єднатися всім опозиціонерам, ставити питання ідеологічні, з повагою поставитися до сприйняття історії в окремих регіонах України. Наша країна – багатогранна, ми повинні сьогодні поважати погляди людей у ​​Львові, але в той же час я вимагаю поважати погляди людей в Одесі, на Донбасі та в Харкові. я зроблю все для того, щоб ми зшили України. Зшили спочатку опозицію. Може бути, це стане потім прототипом нової коаліції і в і кінці змусить владу піти на дострокові вибори”, – вважає Нестор Шуфрич.

Народний депутат впевнений, що український політикум зможе домовитися, змусити президента оголосити дострокові вибори.

Нагадаємо, що фракція “Опозиційний блок” регулярно в парламенті голосує разом з БПП і “Народним фронтом”. Наприклад, голоси “Оппоблока” дозволили прийняти судову і пенсійну реформи. Лідер партії “За життя” Вадим Рабинович вважає, що “Оппоблок” з опозиційної сили перетворився в партнера провладної коаліції.

Народний депутат з “Опозиційного блоку” Нестор Шуфрич вступив до лав партії “За життя”, заснованої його колегою по фракції Вадимом Рабиновичем.

zakarpatpost.net