Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 25 грудня

Сьогодні Закарпаття святкує католицьке Різдво. Традитцій у цього великого  християнського свята багато і в багатонаціональному нашому краї всі вони переплелися.

В Ужгороді на вулиці Швабській біля одного з магазинів смітник одягли у червоний одяг, наче Санта Клауса, чи Діда Мороза. Хоч і нагадує він (хай кожен додумає те, що хоче), проте все одно хтось постарався проявити фантазію.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

В Ужгороді багато унікальних місць. І хоч цієї зими місто отримало додаткові зимові наряди, було б добре внести трохи свіжості  у святковий декор.

Зокрема, в Німеччині цієї зими подібні наряди отримала Липова алея Унтер ден Лінден у Берліні. Вулиця, на якій висаджено більше двох сотень дерев, розквітла яскравими вогнями завдяки благодійникам. Кошти для доброї справи зібрала місцева радіостанція. Було б гарно в Ужгороді подібними світлодіодними нарядами прикрасити нашу легендарну найдовшу в Європі липову  алею. Це б додало місту колориту та зробило б його в період зимових свят більш туристично привабливим.

На Хустщині посеред ночі троє озброєних чоловіків вдерлися в хату підприємця з села Рокосово зв’язали його та родину і катували їх, намагаючись дізнатись, де зберігаються гроші. Оскільки господар займається обміном валюти, то злочинці точно знали, що гроші в нього є точно. У поліції подію підтвердили. Зловмисників шукають.

Професію змінити ніколи не пізно. Вчителька з Мукачева стала перукарем. Як почувається людина, що наважилася на здійснення мрій і продовжує мріяти і досягати, погодилася розповісти читачам «Мукачево Express»  біолог за фахом і майстер краси за покликанням та родом діяльності Тетяна Махлинець.

14 дерев від перехрестя Корзо та Волошина до ТЦ «Едельвейс» в Ужгороді отримали зимову одежу із яскравих гірлянд. «Шапки» дуже личать  деревам і викликають захват у гостей, яких у центрі Ужгорода багато у всі пори року.

Адмінбудівля ОДА в Ужгороді була підсвіченою однією з перших. Дійсно вона виглядала вражаюче та й зараз є гарною. Для її оздоблення у 2013 році було використано 33 прожектори. Проте наразі підсвітка на ОДА вигорає. Зокрема, на останньому поверсі світиться лише одна лампочка, на нижніх теж кілька вийшли з ладу.

Сьогодні вранці в Ужгороді видимість була 100-150 метрів. Туман дійсно стояв стіною. Туристи дивувалися, а ужгородці, які звикли вже й не до такого, просто не помічаючи навіть погодного явища, поспішали у справах.

Проте водії обмежували швидкість, а пішоходи на переходах були більш пильними.

zakarpatpost.net