Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 26 грудня

Цьогорічна зима продовжує дивувати погодою. То паводкові води підтоплюють наш край, то сходять лавини, то снігу намете до вікон. За інформацією Чорногорського гірського пошуково-рятувального посту, наразі на північному схилі гори Піп Іван снігу намело майже в людський зріст.

В Ужгороді сльота. Після снігу залишилися лише калюжі. Містяни обережно намагаються їх обминати. Утім стараються на залізти у воду навіть тварини. Зокрема, на Студентській набережній собака не лише обходив калюжі, але й позував журналісту газети «Наш Ужгород».

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Кожен другий українець (51%) у переддень Нового року не відчуває особливого підйому, але і не відчуває негативних емоцій, свідчать дані опитування Research & Branding Group. Ще трохи більше чверті (28%) проводжають старий і зустрічають Новий рік переважно з гарним настроєм. Тих же, у кого в ці дні переважає поганий настрій залишилися в меншості (14%).

Як свідчать дані опитування Research & Branding Group, більше половини жителів України (54%) вважають 2017 рік для себе і своїх сімей в чомусь важким, а в чомусь вдалим.

Закарпатцям почали приходити квитанції за газ із захмарними сумами. Люди у відчаї, не розуміють, що робити. Багато хто хапається за серце. Тим часом газовики виправдовуються. Запевняють, що оплачувати треба лише фактичний борг. Нова графа з’явилася тільки цього місяця. Запровадили її через новий закон «Про житлово-комунальні послуги». А він передбачає, що навіть у разі найменшого порушення термінів платежу нараховується пеня.

Голова Закарпатської ОДА під час інтерв’ю виданню lb.ua розповів про вирубку лісів та роботу поліції.

«Єдиний позитив від децентралізації я побачив в передачі обладміністрації обласних, районних та комунальних доріг. Ми створили окремий підрозділ, який ними займатиметься. Але побоююсь, щоб нас не «кинули» так, як з митним експериментом»,- заявив він.

На другий день Різдва в багатьох країнах світу, зокрема в Британії, святкують День подарунків і день святого Стефана – архідиякона і першого християнського мученика. А православні християни цього дня вшановували пам’ять мученика Євстратія. В дохристиянські часи цей день називали «Відьомськими посиденьками» і вважали, що відьми збираються на вселенський саміт і радяться, як звести з білого світу сонечко.

Закарпатський Дід Мороз Петро РЕНЖИН у прес-центрі газети “НЕДІЛЯ” поділися згадками з дитячих ранків і розповів про те, яку  ялинку ставить вдома.

zakarpatpost.net