Як газовики знущаються над закарпатцями. Рекомендований платіж і виклики «Швидкої»

Марія Світлик – пенсіонерка. Отримує мінімалку.

Коли їй прийшла квитанція за оплату газу, мало не знепритомніла – сума удвічі перевищувала ту, яку жінка отримує.

Вона мала сплатити більше трьох тисяч гривень лише за один місяць. Він хвилювання піднявся тиск. Довелося викликати лікарів.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

“Звідки ж така сума на квитанції? – запитує старенька, – Адже я й так економлю”.

Тим часом газовики виправдовуються. Запевняють, що оплачувати треба лише фактичний борг. Нова графа з’явилася тільки цього місяця. Запровадили її через новий закон «Про житлово-комунальні послуги». А він передбачає, що навіть у разі найменшого порушення термінів платежу нараховується пеня.

«У зв’язку з цим, постачальники газу в рахунках для споживачів ввели нову графу – рекомендований платіж на наступний місяць. Сплата рекомендованого платежу дозволить споживачам уникнути боргів за газ, а разом з ними – нарахування пені та штрафів», – кажуть у газовому господарстві.

А от краяни нарікають, наголошуючи, що скільки можна дурити споживачів.

Жанна Музика

Цей рекомендований платіж висвітлився через приват як обов’язковий до оплати.Якщо не помиляюся,пеня буде нараховуватися з 1.01.2019.

Віктор Кирилов

Знов за рибу гроші!

Хочуть зібрати побільше коштів авансом, ось і все. За моїми підрахунками в мене переплата за 2017 рік 808 грн, в платіжці вказано 2 998 грн борг, це як розуміти?

Альона Грицак

У мене завжди в квитанції була переплата, тому що є субсидія, вчора дивлюся і очам не вірю, ДО СПЛАТИ : 3728 грн !!! тому що за весь грудень треба сплатити 4128 грн, адже минулого року було дуже холодно, а цей грудень теплий і ця сума створила величезний борг по квитанції, і з 1 січня по цьому громадному боргу, буде вимагатися пеня, але за весь грудень я спалю не багато кубів, а борг уже буде 3728 грн, це ЖИТИ ПО НОВОМУ !!!

От так  і живемо…

zakarpatpost.net