Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 28 грудня

День на Закарпатті пройшов спокійно. Закарпаття готується до зимових свят і більшість краян наразі у приємних клопотах.

Хоч на вулиці кінець грудня, рослини не хочуть у це вірити. Деяким, незважаючи на те, що Ужгород уже кілька разів засипало снігом, і що в місті вже були морози більше шести градусів, продовжують радувати нас зеленим листям.

>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

На набережній Незалежності все ще можна побачити зелену лободу. Вона ще свіжа, як влітку. Листя не опало і рослина хоч і є однорічною, не в’яне.

Закарпатський Дід Мороз Віталій БАГІН у прес-центрі Закарпатської газети «НЕДІЛЯ» розповів читачам газети «Наш Ужгород»  про те, що в його практиці роботи з дітьми було найбільш смішним під час проведення новорічних ранків.

— Було багато всього. Коли діти у щось вірять, то жити їм легше. Приміром, мої діти в Миколая вірили дуже довго, – наголосив він. – Лише в позаминулому році старшому я відкрив таємницю про те, хто ж такий насправді Чудотворець, що він є, але подарунки – це поведінка самих же дітей.Тобто, кожен отримує те, на що заслуговує, виходячи з того, як саме поводився протягом року. Тому діти отримують хоч і не iPhone 7, але щось таке, що хочуть насправді.

 Мукачівка Вікторія Соколовська – педагог за фахом. Раніше працювала в школі, де завжди доводилося виготовляти якісь саморобки до різних свят. Оскільки жінці завжди подобалося щось творити власноруч, вдома назбиралася ціла колекція біжутерії та інших декоративних виробів, які вона створила сама. Одного разу усю цю красу побачила подруга. Так захоплена думка іншої людини підштовхнула Вікторію до того, що є сенс виходити на інший рівень – популяризувати свою діяльність, шукати замовників, перетворювати хобі в бізнес. Хоча займається створенням новорічних віночків, букетів, прикрас вже багато років, та справжнім бізнесом свою діяльність Вікторія і зараз не вважає. Зізнається, що за свою роботу бере символічну платню. Більше затрат приходиться на закупку матеріалів. А робота – то ж творчість, ліки для душі.

У справі захисту Свидовця на 10 січня призначено суд, на якому повинні розглянути позов волонтерів щодо скасування розпорядження про громадські слухання щодо будівництва цього курорту. Іріс Дель Соль, волонтер організації “Екологія-Право-Людина”, яка курує на Закрапатті проект Free Svydovets, каже, що про проблему будівництва на Свидовці відмовляються розповідати на більшості вітчизняних громадських медіа-ресурсів. “Ця тема добре відома на Закарпатті, але в Україні про неї не знають. Разом із тим, є ряд звернень до Президента, уряду, Мінекології України від європейської екологічної спільноти”, – зазначила волонтер.

zakarpatpost.net