Якою буде сьогодні, 29 грудня, погода на Закарпатті. Що розкаже про січень іній?

Сьогодні на Закарпатті трохи похолодає і місцями засніжить.

В Ужгороді вночі буде 3, удень – 7 градусів тепла. Дощ йтиме вночі, але ще до приходу ранку закінчиться. У другій половині дня він відновиться, а ввечері йому на зміну прийде дощ зі снігом.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

У Мукачеві вночі буде 2 удень – 6 тепла. З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Уночі очікується дощ. Вранці – без опадів. Удень він піде знову, але не так сильно, і продовжиться до пізнього вечора.

У Хусті та Іршаві – вночі буде 1, удень – 6 тепла. Дощ, який йтиме майже весь день, до вечора поступово послабшає.

У Волівці – -1 уночі і  3 із позначкою плюс вдень. Вранішній дрібний дощ зі снігом удень може посилитися, а ближе до вечора зміниться на сніг.

У Сваляві вночі 0, вдень – 4 тепла. На зміну вранішньому снігу, прийде дощ зі снігом, який до вечора почне стихати.

У Тячеві нічна температура становитиме 1, денна –  +6. Нічний дощ до ранку стихне. Удень він піде з меншою силою, а ввечері йому на зміну прийде дрібний дощ зі снігом.

У Перечині – вночі 3, удень – 7 тепла. Нічний дощ до ранку стихне. Удень він піде знову з більшою силою. Ввечері йому на зміну прийде дощ зі снігом.

У Берегові – вночі +2, удень – +6.  З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Уночі піде дрібний дощ, який до ранку повинен закінчитися. Удень та ввечері він очікується знову.

У Виноградові – 2 вночі, удень – 6 із позначкою плюс. Уночі очікується дрібний дощ. До ранку він припиниться, а після обіду піде знову. Ближче до вечора його змінить дрібний дощ зі снігом.

У Міжгір’ї – уночі  -1, вдень – 3 тепла. З самого ранку йтиме дощ зі снігом, під вечір його змінить сніг.

У Рахові буде уночі -2, вдень температура підніметься до +2 градусів. Після обіду мокрому снігові, який почнеться вранці, прийде на зміну сніг і продовжуватиметься до завершення дня.

29 грудня вшановується пам’ять святого пророка Агея, десятого із дванадцяти малих пророків. Наші пращури помітили, що іній на Агея передбачає теплі святки (7 січня), і говорили: “Агей іній сій”, “а якщо іній рясний, то Ананій (30 грудня) буде ясним”. Якщо цього дня буде морозна погода, то вона протримається до Хрещення (19 січня). Згідно з народними спостереженнями, погода 29 грудня вказує на погоду квітня.

zakarpatpost.net