Що найчастіше купують закарпатці перед самим Новим роком

Продавчиня одного з продуктових магазинів Галина розповіла закарпатській газеті «НЕДІЛЯ», що наші земляки готуються до святкового застілля, ніби до відчайдушної боротьби з голодом.

І десь за дві-три години до настання Нового року згадують, що не встигли купити іще одну баночку червоної ікри, чи соків та солодкої води. Найчастіше у цей вечір купують цигарки, шоколадні цукерки в наборах, майонез та фрукти. Десь хвилин за 15 до півночі місто ніби завмирає, щоб вже о пів на першу знову вибігати за покупками.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Щоправда, активність покупців о цій порі значно нижча, ніж увечері напередодні. Знову ж, після настання Нового року вночі найчастіше купують цигарки та напої.

Цього разу Новорічна ніч має бути трохи спокійніша, адже тепер діє заборона на продаж алкогольних напоїв, у тому числі пива, від 23.00 до 7.00. Як святкують продавці на роботі, пані Галина ділилася неохоче.

Звісно, ті, кому «пощастило» потрапити за графіком в цю ніч, приносять з дому святкові наїдки і дозволяють собі трішки випити шампанського, але чисто символічно, адже робота є робота. Однак, продавчиня зауважує, що ліпше вже працювати в Новорічну ніч, ніж приймати зміну вранці 1 січня.

zakarpatpost.net