Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 30 грудня

День на Закарпатті минув цікаво та спокійно.

В Ужгороді встановили знак «Я люблю Ужгород». Від повернувся після реконструкції. Будемо сподіватись, що більше серце міста не розіб’ють.

>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

43-річний хустянин зник ще на початку листопада. Про це поліції повідомили батьки, які протягом тривалого часу не могли додзвонитися до сина.

Старенькі непокоїлись, що ж могло трапитись. Пошуками чоловіка зайнялися хустські правоохоронці. Перше, що їх насторожило, це відсутність вдома дружини зниклого та їхнього спільного 17-річного сина.

Подружжя виховувало ще двох менших дітей. Чоловіка знайшли забетонованим у колодязі. Утім затримати зловмисників не так просто. У поліції є дані, що вони виїхали з України і наразі перебувають у Празі. Припускають, що мати з сином подалися на заробітки. Слідчі готують документи на оголошення підозрюваних у міжнародний розшук.

В Ужгороді на вулиці Льва Толстого  біля обласної станції переливання крові відкрився безкоштовний паркінг. Там тротуар окупували автомобілі. При цьому прилаштували водії своїх «залізних коней» так, що пішоходам пройти складно.

Не кажучи вже про жінок із дитячими візочками, про яких сумнозвісні ужгородські «дорожні олені» мало коли думають взагалі.

Продавчиня одного з продуктових магазинів Галина розповіла закарпатській газеті «НЕДІЛЯ», що наші земляки готуються до святкового застілля, ніби до відчайдушної боротьби з голодом.

І десь за дві-три години до настання Нового року згадують, що не встигли купити іще одну баночку червоної ікри, чи соків та солодкої води. Найчастіше у цей вечір купують цигарки, шоколадні цукерки в наборах, майонез та фрукти. Десь хвилин за 15 до півночі місто ніби завмирає, щоб вже о пів на першу знову вибігати за покупками.

На вулиці Льва Толстого біля будинку №31 в Ужгороді чатують на перехожих два відкриті люки. Глибина їхня чимала – приблизно півтора метри. Ужгородці біля відчинених «вікон» у інший вимір можуть серйозно травмуватися. Навіть якщо в таку прірву впаде доросла людина,  не кажучи вже про дитину, можна не лише набити синці, але й поламати руки-ноги.

Новий рік стрімко наближається. Вже багато хто  встановив вдома ялинку, а хтось лише планує це зробити. Тож скільки коштує свято, а точніше – підготовка до нього? Адже зробити будинок, чи квартиру, подвір’я чи прибудинкову територію кращим хочеться якщо не всім, то багатьом. Отже, газета «Наш Ужгород» підрахувала, скільки коштує ялинка, сувеніри, прикраси, мандарини та шампанське.

В ексклюзивному  інтерв’ю газеті «Наш Ужгород» Богдан Андріїв розповів, що чекає ужгородських школярів.

«Щодо дітей та нарікань з боку батьків, то ми – єдине місто в Україні, де є безкоштовний проїзд для школярів.  Але наші учні  почали зловживати цією пільгою. Тому від перевізників надійшла пропозиція, як законом і передбачено, щоб діти їздили за пільгові 75% вартості проїзду. Зараз ми нічого не відшкодовуємо перевізникам за школярів. Це питання ще буде обговорюватися. Але може бути,  що за проїзд діти сплачуватимуть 50 відсотків вартості. Це їх трішки дисциплінує. Вони розумітимуть, що просто кататися цілий день на маршрутці не можна», – заявив Ужгородсьий міський голова.

zakarpatpost.net