Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 31 грудня

День на Закарпатті пройшов спокійно і цікаво. Тривають останні приготування  до зустрічі Нового року.

Перед Новим роком в Ужгороді з’явилося багато святкової ілюмінації. Нині на площі Театральній біля лялькового театру засяяли сакури.

>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Гірлянди на деревах, що вважаються символом столиці Закарпаття, є справді доречними, адже біля них, враховуючи, що ростуть вони  біля головної міської ялинки, у ці дні багато як містян, так і туристів. Справді казковий Ужгород зараз в очікуванні Нового року. Місто поринуло  у фантастичну атмосферу і в півсутінках місто виглядає дуже гарно.

Із Новим роком пов’язано чимало повір’їв і прикмет. Зазвичай прийнято вважати, що ніч із 31 грудня на 1 січня є своєрідним бар’єром, коли людина підводить підсумки і прагне розпочати нове життя. Закарпатці теж мають чимало повір’їв, пов’язаних із цією дивовижною ніччю. zakarpatpost.net зібрав основні із них.

Співробітники Свалявського відділення поліції затримали 31-річного жителя села Голубине, який підозрюється у вбивстві своєї матері. Чоловіка поміщено в ізолятор тимчасового тримання. Вчора, 30 грудня, ввечері до поліції звернувся житель села Голубине Свалявського району та повідомив про вбивство. Чоловік розповів, що його племінник вдарив свою матір.

Стало відомо, які вулиці в Ужгороді будуть ремонтувати у 2018  році.

Про це  в екслюзивному інтерв’ю газеті «Наш Ужгород» розповів Богдан Андріїв.

«У нас є розроблена проектно-кошторисна документація на вулицю Гагаріна (від в’їзду в Ужгород) до переїзду.  Також ремонтуватимемо Собранецьку від митниці до Митної, Грибоєдова, другу частину Заньковецької (від Грушевського до Легоцького), Легоцького, Володимирську. Але головне, аби на все це вистачило коштів. І надалі займатимемося площею Петефі. До Нового року плануємо відкрити проїзд, який був раніше від Руської, бо в місті є затори, незручності для водіїв. Розумію, що зараз лунає багато критики на адресу того, що ремонтуємо Петефі, але ми хочемо зробити її так, щоб потім не перекопувати знову і знову. Тому спочатку міняємо всі комунікації», – заявив Ужгородський міський голова.

Сьогодні знайшли чеських туристів, які заблукали в Карпатах. 30 грудня  о 19:15 в оперативно-рятувальну службу надійшло повідомлення, що під час проходження туристичного маршруту поблизу г. Говерла Рахівського району, втратили орієнтир місцевості та заблукали троє туристів 1985, 1994 та 1998 років народження, громадяни Чеської Республіки.

Близько 02:00  31 грудня рятувальники дісталися до місця перебування туристів. Як виявилося, один з них отримав травму ноги. Потерпілому було надано першу домедичну допомогу. Далі туристів було супроводжено до м. Рахів. Травмованого передано лікарям Рахівської ЦРЛ.

У Хусті зацвіли підсніжники. Сьогодні, 31 грудня, весь світ завмер в очікуванні новорічних див. І на Закарпатті  диво таки трапилось! Нині у всій області засніжило і, незважаючи на це, читач закарпатської газети «НЕДІЛЯ» надіслав до редакції zakarpatpost.net фото весняних квітів, які знайшов випадково, гуляючи з дітьми

Цими днями мешканці обласного центру  Закарпаття мали можливість спостерігати новорічну Ужгородську регату. Останнє в цьому річкове таксі перевозило, щоправда, не всіх бажаючих ужгородців, а лише надзвичайників, які моніторили ситуацію на річці після дощів. Утім такий сплав привернув увагу як місцевих мешканців, так і гостей.

Перед самим Новим роком в Ужгороді біля обласної філармонії почали з’являтися бруньки на вербі. Такі аномалії для столиці Закарпаття вже не рідкість. Раніше zakarpatpost.net писав про квіти, що не в’януть, незважаючи на сніг та морози, а також про каштан, який все ще радує перехожих зеленим листям. Крім того, на набережній Незалежності ще рясно зеленіє лобода. Напевно, природа не хоче засинати. Та й погодні умови на Закарпатті зовсім не грудневі.

zakarpatpost.net