Які найважчі травми і від чого отримують закарпатці на новорічні свята

Закарпатський лікар-травматолог з багаторічним досвідом Мирослав Гавришко не раз чергував у новорічну ніч.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Він поділився згадками з таких чергувань із читачами закарпатської газети «НЕДІЛЯ» і розповів про те, які травми найчастіше отримують закарпатці у ніч із 31 грудня на 1 січня.

Як це не виглядає парадоксально, та «найпопулярнішою» новорічною травмою лікар називає пробку від пляшки з шампанським, що потрапила пацієнту в зону ока. З такою проблемою, за його словами, звертаються потерпілі майже в кожну ніч із 31 грудня на 1 січня.

Тому, готуючись відкупорити незмінний атрибут зустрічі Нового року, варто бути особливо обережними і тим, хто буде наливати іскристий напій у келихи, і тим, хто знаходиться поруч в очікуванні урочистої миті.

Згадує Мирослав Гаврилович і один з найтяжчих випадків, що траплявся у його практиці в це свято, розповідає про жінку, яка переплутавши петарду зі звичайною хлопавкою, залишилася інвалідом на все життя.

Не приведи Господи комусь іще такого Новорічного свята. Лікар запевняє, що та петарда розірвалася в руках потерпілої, і пальці руки фахівцям врятувати не вдалося.

zakarpatpost.net