Досягнення під ялинку: чим запам’ятався закарпатцям 2017 рік

Головними здобутками краю протягом року, що минає, в Закарпатській облдержадміністрації вважають зменшення на 20% вирубки лісу в порівнянні з минулим  роком.

Утім… це лише суб’єктивна думка ОДА.

>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Там кажуть, що торік на 3% зменшилась кількість самовільних рубок. При цьому збільшилася кількість деревообробних підприємств у краї, а це нові робочі місця. Загалом, зарплата у працівників лісового господарства по області зросла у цьому році на 3 тисячі гривень, пише Укрінформ.

Ще одним, не менш, а може й більш важливим, є ремонт дороги в Усть-Чорнянському кущі на Тячівщині. Тут румунський підрядник, що виграв тендер, проклав 37 км дороги у гірській місцевості, де доти асфальтового покриття не було взагалі, або прокладене ще за радянських часів, котре не ремонтувалося понад 30 років.

Гроші на ремонт цієї гірської дороги, понад 58 млн грн, знайшли в дотаційній області з так званого «дорожнього експерименту» – від перевиконання плану митниці.

Ну й третє досягнення минулого року – це добра робота правоохоронців, які зупинили кілька спроб розхитати ситуацію на Закарпатті на міжнаціональному грунті.

«Йдеться про роботу спецслужб із перешкоджання діяльності агентів РФ щодо встановлення угорських стел на Берегівщині та Виноградівщині в травні. А також ще одна операція силовиків у серпні – коли на кордоні було затримано двох диверсантів, які планували підірвати угорську стелу на Верецькому перевалі. У разі, якщо б ці спроби не були зупинені, політична конфронтація із угорцями набрала би ще більших обертів», – каже  директор департаменту комунікацій та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА Ярослав Галас.

zakarpatpost.net