Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 1 січня

Сьогодні Закарпаття відходить від святкування Нового року.

Уже зранку Ужгород прибрали комунальники. Журналіст газети «Наш Ужгород» вирішив сьогодні вранці проінспектувати місто, яким же воно було після гамірного святкування.

>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Приємно, що на  9 годину ранку центральні площі та вулиці Театральна, Петефі, Корзо, Корятовича були прибраними. Оперативність комунальних служб справді  стала кращою, хоча ще декілька років тому прибиралося дуже повільно.

Із року в рік ми звикли чекати справжнього туристичного паломництва до нашого міста, тим більше що чиновники про це говорять невпинно, пише газета  «Наш Ужгород». Гості з інших куточків держави та з-за кордону у нас дійсно є, але їх недостатньо. Найчастіше приїжджають весною, коли цвітуть сакури. Побачити це диво природи хочеться багатьом. Однак у всі інші пори роки паломництва немає. Чому? Причин багато.

Якось напередодні Нового року до нашого Ужгорода завітав невеличкий симфонічний оркестр. Він мандрував Європою уже кілька місяців, підкорюючи собі одне за одним різні столичні міста, університетські й індустріальні центри, курорти, замки і палаци. Унгвар спершу не входив до їхніх планів, але так сталося, що маршрут з Кошиць до Львова пролягав саме через наше місто, перевали було заметено, тож поспішати не доводилося. Та й організатор турне наполягав. Мовляв, місто цілком гарне, публіка чудова, емоційна, спрагла високого мистецтва і готова носити віртуозів на руках.

Не всі ужгородці після бурхливої новорічної ночі сьогодні вранці відсипалися. Дехто продовжував вести, які в інші дні, активний спосіб життя. Уже о 9 годині ранку в центральній частині міста можна було побачити рибаків, які займалися улюбленою справою. На запитання журналіста газети «Наш Ужгород» про те, що їх спонукало піти на рибалку, чоловіки відповідали, що вийшли подихати свіжим повітрям, що вночі не перепили алкоголю і що роблять те, що їм приносить задоволення та що цікаво. Тим більше, що 1 січня -вихідний.

Сьогодні біля П’яного базару в Ужгороді можна було побачити справжнє ялинкове кладовище. На цвинтарі не десятки, а сотні зрізаних і покинутих напризволяще дерев.

Хоча ще вчора лісові красуні продавали за завищеною ціною, а нині хто не встиг купити ялинку може взяти її просто безкоштовно. Нереалізовані дерева продавці покинули прямо на місці торгівлі.

Сумно, що із року в рік вирізається стільки молодих і здорових дерев, що так нещадно нищаться Карпати не лише тими вандалами, що продають ліс за кордон, але й самими місцевими мешканцями.

У перший день 2018 року Міжгірщина була просто казковою. Журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» побував у цьому мальовничому краї, аби поділитися з читачами яскравими емоціями та враженнями від побаченого. Дивовижні первісні карпатські ліси зараз занурені у зимовий сон. Довкола  дуже живописні краєвиди. Хоч в Ужгороді та більшій частині області нині дощило і температура було плюсовою, у Колочаві трималася на землі біла ковдра. Побачене вражало.

zakarpatpost.net