Якою буде сьогодні, 4 січня, погода на Закарпатті. Для чого закарпатці до цього дня вишивали рушники?

Сьогодні на Закарпатті знову трохи потепліє, але засніжить, а місцями – задощить.

В Ужгороді вночі буде 3, удень – 4 градусів тепла. Уночі можливий сильний дощ зі снігом. Вранці він стихне, та більше цього дня опади не розпочнуться.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

У Мукачеві вночі буде 1, удень – 3 тепла. Сильний дощ зі снігом закінчиться ще до світанку. Ранок і день минуть без опадів, а ввечері розпочнеться дрібний дощ.

У Хусті та Іршаві – вночі буде 1, удень – 2 тепла. До кінця дня продовжуватиме йти дрібний дощ.

У Волівці – -1 уночі і  0 вдень. Нічний сильний сніг вранці повинен послабшати. У середині дня опадів не передбачається, а ближче до вечора дрібний сніг розпочнеться знову.

У Сваляві вночі 0, вдень – 1 тепла. Уночі піде сильний сніг, який вранці послабшає. Удень на деякий час опади припиняться, а ввечері очікується дрібний дощ зі снігом.

У Тячеві нічна температура становитиме 1, денна – 2 тепла. На зміну нічному дрібному мокрому снігові вранці прийде дощ. До середини дня він закінчиться, а ввечері розпочнеться знову, проте йтиме слабкіше.

У Перечині – вночі 3, удень – 4 тепла. Уночі пройде сильний дощ зі снігом, який до ранку закінчиться. Увечері очікується дрібний дощ.

У Берегові – вночі +1, удень – +4.  Уночі, можливо, пройде дощ. Увесь день, починаючи з ранку, мине без опадів.

У Виноградові – 2 вночі, удень – 4 із позначкою плюс. Уночі піде дощ, який вранці послабшає. Удень на деякий час опади припиняться, а ввечері дрібний дощ може піти знову.

У Міжгір’ї – уночі  -1, вдень – 0. Нічний сильний сніг вранці повинен послабшати. У середині дня опадів не передбачається, а ближче до вечора дрібний сніг відновиться.

У Рахові буде уночі -3, вдень температура підніметься до -2 градусів. З самого ранку йтиме сильний сніг. Удень він може послабшати, але не заспокоїться до самого вечора.

4 січня відзначається день Анастасії Путорозрішниці. До цієї святої звертались у молитвах для легкого протікання вагітності та пологів. Цього дня, з молитвою до святої, жінки вишивали рушник, який мав допомогти благополучно народити. У народі примітили, яким буде день на Анастасії, таким буде і жовтень. Наші пращури спостерігали за хмарами, якщо вони пливли проти вітру, то очікували снігопаду.

zakarpatpost.net